Κορωνοϊός: Πρόβλεψη -ΣΟΚ για 100.000 κρούσματα στην Ελλάδα

Σίγουρα είναι μια τοποθέτηση που προκαλεί συζητήσεις. Ο καθηγητής παθολογίας και επιδημιολογίας του πανεπιστήμιου Στάνφορντ, των ΗΠΑ, Τζον Ιωαννίδης, έκανε μια πρόβλεψη -ΣΟΚ για 100.000 κρούσματα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πραγματικά κρούσματα του φονικού ιού στην Ελλάδα, ενδέχεται να φτάνουν έως και τις 100.000!

«Γίνονται εντατικές προσπάθειες και στα δύο μέτωπα, αλλά τα αποτελέσματα τουλάχιστον για το εμβόλιο θα χρειαστούν πιθανότατα ένα χρόνο, αν όχι δύο χρόνια», τόνισε στο MEGA.

Λίγο νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό στην Ελλάδα, τόνισε πως τα κρούσματα υπολογίζονται από 8.000 έως και 10.000.

«Θα έλεγα ότι η πιο αισιόδοξη εκτίμηση θα ήταν γύρω στις 4.000, αλλά υπάρχει πιθανότητα αυτήν την στιγμή να έχουμε ξεπεράσει τις 100.000. Μεγάλη προτεραιότητα είναι να αποκτήσουμε με σαφή εικόνα το που ακριβώς βρισκόμαστε».

Ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να λάβουμε τα αυστηρότερα μέτρα που μπορούμε, καθώς δεν έχουμε άλλη λύση.

Αναφερόμενος στις θεραπείες απέναντι στον ιό, ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε πιο αισιόδοξος, σημειώνοντας ωστόσο: «Αν δεν έχουμε τις σωστές κλινικές δοκιμές, για να ξέρουμε αν κάνουμε περισσότερο καλό ή κακό δίνοντας μια θεραπεία, θα ήμουν επιφυλακτικός να πω ότι έχουμε βρει τη λύση».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΟΒΛΕΨΗ, ΣΟΚ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!