Κορωνοϊός: Πού φοβούνται οι Έλληνες ότι θα κολλήσουν τον ιό

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς φοβούνται για το ενδεχόμενο να κολλήσουν τον κορωνοϊό οι έλληνες.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Interview για το πως αντιμετωπίζουν οι έλληνες τον κορωνοϊό, προκύπτει πως οι πολίτες φοβούνται μήπως κολλήσουν μέσα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Παράλληλα, στην έρευνα αποτυπώνονται και στοιχεία αναφορικά με το ποιες συνήθειες θα κρατήσουν οι πολίτες όταν αρθούν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα.

Πού βρίσκεται ο κοροναϊός

Σύμφωνα με έρευνα, το 78% θεωρεί ότι ο κορωνοϊός εντοπίζεται περισσότερο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ ακολουθούν οι επιφάνειες (πόμολα, πλήκτρα, κοινόχρηστοι διακόπτες κλπ.) με 54%, τα σούπερ-μάρκετ με 48%, οι χώροι εργασίας με 28% και κάπου αλλού με 7%.

Πρακτικές αντιμετώπισης

Όταν αρθούν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα, οι πολίτες σε ποσοστό 88% δηλώνουν ότι θα εξακολουθήσουν το πλένουν τα χέρια τους για 20», ενώ το 76% δηλώνει ότι θα αποφεύγει τους χώρους με συγχρωτισμό ανθρώπων (συναυλίες, εκδηλώσεις). Από την άλλη το 53% αναφέρει ότι θα εξακολουθήσει να τηρεί την απόσταση ασφαλείας δύο μέτρων.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!