Κορωνοϊός: Πάνω από 11.000 άτομα δήλωσαν εθελοντές στο σύστημα Υγείας

Σημαντική κρίνεται η συμμετοχή πολιτών στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι πλατφόρμες digitalsolidarity.gov.gr και ethelontes.gov.gr εξελίσσονται σε σημαντικό εργαλείο για τον σκοπό αυτό.

Στην πρώτη πλατφόρμα, πάνω από 130 επιχειρήσεις ή φορείς έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες ή υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος.

Στη δεύτερη πλατφόρμα, περισσότεροι από 11.000 συμπολίτες μας να έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους να προσφέρουν εθελοντικά στο σύστημα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι το digitalsolidarity.gov.gr σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και αφορά υπηρεσίες ή/και προϊόντα που διευκολύνουν την εξ αποστάσεως εργασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία. Αντίστοιχα, το ethelontes.gov.gr αποτελεί εθελοντικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας. Οι εθελοντές ανάλογα με τα προσόντα τους δύναται να υποστηρίζουν τις δομές υγείας της χώρας με σκοπό την κάλυψη των αναγκών που ανακύπτουν.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, 11.00 ΑΤΟΜΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!