κορωνοϊός-εικόνες-συνωστισμού-στα-μμ-975697
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.12.2021 | 21:01

Κορωνοϊός: Εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ

Ο κορωνοϊός με την νέα παραλλαγή έχει δημιουργήσει νέα προβλήματα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την μελέτη του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα σημείωσαν νέο ρεκόρ φτάνοντας αισίως τα 21.657.

Πέρα όμως από το νέο ρεκόρ λοιμώξεων και τα νέα μέτρα που προβλέπουν μάσκες υψηλής προστασίας στα ΜΜΜ, παρατηρούνται καθημερινά εικόνες συνωστισμού. Σε ρεπορτάζ που έγινε από το MEGA, υπάρχουν εικόνες που δείχνουν επιβάτες σε γεμάτο βαγόνι του μετρό να μην φορούν καν μάσκα.

Τι λένε οι οδηγοί

Πολλές φορές οι οδηγοί αναγκάζονται να δώσουν οι ίδιοι μάσκα στους επιβάτες για να μην τους κατεβάσουν, ενώ πολλές φορές οι επιβάτες δεν φορούν και μένουν στα ΜΜΜ χωρίς μάσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Βλέπουμε κάποιους να μη φοράνε μάσκα και για να μην τους κατεβάσουμε πολλές φορές αναγκαζόμαστε εμείς να τους δώσουμε μάσκα», λένε οδηγοί στα αστικά λεωφορεία.

Μάσκα και στα ψώνια

Πέρα από την κατάσταση στα ΜΜΜ, στα ψώνια βλέπουμε πως τηρείται η ενισχυμένη μάσκα. Σε όλα τα μαγαζιά γίνονται έλεγχοι στην είσοδο.

Εκτεταμένοι έλεγχοι

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας την εορταστική περίοδο. Μόνο το τριήμερο 24, 25, 26 Δεκεμβρίου διαπιστώθηκαν 1.691 παραβάσεις, έγιναν 20 συλλήψεις και είχαμε 29 αναστολές λειτουργίας των καταστημάτων.

Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούν τη μη χρήση μάσκας αλλά και τον έλεγχο πιστοποιητικών. Μόνο χθες, Δευτέρα 27 του μηνός, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 81.707 έλεγχοι, από τους οποίους οι 38.776 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Βεβαιώθηκαν συνολικά 652 παραβάσεις και έγιναν 3 συλλήψεις. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα βρίσκονται επί ποδός και οι έλεγχοι αναμένονται σαρωτικοί.