Κορωνοϊός μέτρα: Πώς θα ελέγχονται τα πιστοποιητικά τρίτων χωρών - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
24
Νοέμβριος
Back

Κορωνοϊός μέτρα: Πώς θα ελέγχονται τα πιστοποιητικά τρίτων χωρών

Ο κορωνοϊός συνεχίζει την επέλαση του στην χώρα παρά τα μέτρα που έχει λάβει το κυβερνητικό επιτελείο. Σε ότι αφορά την είσοδο των αλλοδαπών πελατών στα καταστήματα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου εξέδωσε νέα οδηγία.

Πιο συγκεκριμένα, ο φορέας επισημαίνει πως η είσοδος και η εξυπηρέτηση πελατών από τρίτες χώρες θα γίνεται σε περίπτωση που επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης μαζί με το διαβατήριο, χωρίς τον έλεγχο από την εφαρμογή Covid Free GR.

Η ανακοίνωση

«Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισημαίνει στο καταναλωτικό κοινό και στις επιχειρήσεις εστίασης, διασκέδασης και λιανικού εμπορίου ότι σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 9 της ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.69136 (Β’ 5138) «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» ότι η είσοδος και η εξυπηρέτηση αλλοδαπών πελατών που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης από χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπεται με απλή επίδειξη του έγχαρτου πιστοποιητικού και επίδειξη εγγράφου απόδειξης ταυτοπροσωπίας (διαβατήριο), χωρίς να απαιτείται ο έλεγχος με την ειδική εφαρμογή COVID Free GR.»

Ποια μέτρα ισχύουν

Με βάση τις ανακοινώσεις που έκανε ο υπουργός Υγείας, και πλέον ισχύουν από το προηγούμενο Σάββατο, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι πλέον υποχρεώνονται σε δυο εργαστηριακούς ελέγχους την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα,

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid ή Pcr τεστ την εβδομάδα, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στις εργασίες τους.
  • Όσον αφορά την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, θα είναι πλέον υποχρεωτικό το αρνητικό rapid ή pcr τεστ για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών.
  • Οι χώροι που θα μπορούν να μπαίνουν ανεμβολίαστοι χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι τα καταστήματα τροφίμων, οι χώροι λατρείας και τα φαρμακεία.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!