Κορωνοϊος – Λαϊκές αγορές: Νέες αποφάσεις για την λειτουργία τους (ΦΕΚ)

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 23 Μαρτίου 2020 - 13:12
  • Comments Off

Δημοσιεύτηκαν χθες 22 Μαρτίου στο ΦΕΚ, οι αποφάσεις των υπουργείων Ανάπτυξης και επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας και του υπουργείου Εσωτερικών, για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊου.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Απαγόρευση λειτουργίας των κλάδων των λαϊκών αγορών της παραγράφου 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 για τους οποίους απαιτείται μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια σε όλη την Επικράτεια από τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 έως και το Σάββατο, 25 Απριλίου 2020.

Άρθρο πρώτο

Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των κλάδων των λαϊκών αγορών της παρ. 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017, που εμπεριέχουν μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, σε όλη την Επικράτεια από τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 έως και το Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 20.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Άρθρο δεύτερο

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ορίζεται αρμόδια για τον έλεγχο συμμόρφωσης με τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στις διατάξεις που μνημονεύονται στο πρώτο άρθρο της παρούσας, τη λήψη καταγγελιών, τη διαπίστωση παραβάσεων και την επιβολή προστίμων, κατ’ εφαρμογή του παρόντος.

ΦΕΚ

Διαβάστε επίσης: 

Λαϊκές αγορές: Σε ποιες περιπτώσεις αναστέλλεται η δραστηριότητα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΦΕΚ, ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]