Κορωνοϊός: Κλειστό και το στέκι του «Ρουβίκωνα» - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
13
Αύγουστος
Back

Κορωνοϊός: Κλειστό και το στέκι του «Ρουβίκωνα»

«Ανακοινώνουμε ότι ο κατειλημμένος κοινωνικός χώρος του Κ*ΒΟΞ παύει από σήμερα (σ.σ χθες) να είναι προσβάσιμος για το κοινό και όλες οι προγραμματισμένες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για το άμεσο μέλλον αναβάλλονται» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κ*ΒΟΞ στο facebook. Η κατάληψη του ΒΟΞ είναι το στέκι της ομάδας «Ρουβίκωνας». Η ανακοίνωση:

«Το σύνολο της κοινωνίας βρίσκεται μπροστά σε μία πρωτόγνωρη για την γενιά μας πρόκληση. Η εξάπλωση της επιδημίας εκτός απο το κίνδυνο για απώλειες ζωών προοιωνιζει ένα δυσοίωνο μέλλον και όχι μόνο απο υγειονομική άποψη… Πολλά μπορούν να ειπωθούν, και να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι μετά το πέρας της κρίσης θα ειπωθούν, για την κατάσταση του συστήματος υγείας, για την δημόσια πρόνοια, για το πως η κοινωνική βάση βρίσκεται ανέτοιμη, άνεργη, χωρίς πόρους και ασφάλεια σε μια προοπτική καραντίνας που θα κρατήσει καιρό. Ισως μόνο να αναρωτηθούμε πως θα ήταν σήμερα τα πράγματα αν αντί για 1500 αστυνομικούς που προσελήφθησαν πρόσφατα είχαν προσληφθεί 1500 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.Δεν είναι όμως η ώρα για τέτοιες κριτικές.

Αυτό που μετράει είναι ο περιορισμός της επιδημίας, η προστασία της υγείας και της ζωής.Ολοι και όλες θα πρέπει αυτή την ώρα να επικεντρώσουμε σε αυτό, ενώ παράλληλα θα πρέπει να σχεδιάζουμε ένα δίχτυ αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας που θα βρεθούν σύντομα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Με αυτή την λογική και σαν πρώτο μέτρο δικής μας αντίδρασης ανακοινώνουμε ότι ο κατειλημμένος κοινωνικός χώρος του Κ*ΒΟΞ παύει από σήμερα να είναι προσβάσιμος για το κοινό και όλες οι προγραμματισμένες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για το άμεσο μέλλον αναβάλλονται.Το πρώτο καθήκον αυτή την ώρα είναι η κοινωνική προστασία και θα ανταποκριθούμε σε αυτό όπως και στα άλλα καθήκοντα που το ακολουθούν».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!