κορωνοϊός-κλείνουν-οδοφράγματα-στην-741602
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.02.2020 | 14:46

Κορωνοϊός: Κλείνουν οδοφράγματα στην Κύπρο

Την αναστολή διέλευσης από τα οδοφράγματα Λήδρας, Αστρομερίτη, Λέυκας και Δερύνειας για περίοδο επτά ημερών, λόγω κορωνοϊού, αποφάσισε μεταξύ άλλων το Υπουργικό Συμβούλιο στη Κύπρο.

Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή έκτακτη συνεδρία, ο Κύπριος υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανέφερε ότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά τα οδοφράγματα Αγίου Δομετίου, του Λήδρα Πάλας και του Πύργου για μετάβαση προς και από τα κατεχόμενα. Πρόσθεσε πως για την απόφαση αυτή ενημερώθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη, οι βρετανικές βάσεις και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμη ότι αποφασίστηκε όπως τεθεί σε λειτουργία το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων, στο οποίο θα συμμετέχουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Εξωτερικών, Υγείας και Άμυνας, όπως και ο Υφυπουργός Τουρισμού.

Όσον αφορά τους χώρους καραντίνας που έχουν αποφασιστεί, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου είπε ότι αυτοί θα είναι οι εγκαταστάσεις των Εργατικών Αναπαυτηρίων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι σε καραντίνα θα τεθούν άτομα που δεν μπορούν να αυτοπεριοριστούν, όπως για παράδειγμα ξένοι που επισκέπτονται την Κύπρο, ή άτομα που έχουν στο σπίτι τους άτομο που ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Σημείωσε ακόμη ότι σύμφωνα με οδηγία του ΠΟΥ, το μέτρο που προτείνεται είναι ο αυτοπεριορισμός.

Τέλος, ο κ. Ιωάννου υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα αν θα έχουμε κρούσμα του κορωνοϊού στην Κύπρο, αλλά το