κορονοϊός-κικίλιας-δύο-έλληνες-στο-κρ-735827
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.02.2020 | 10:38

Κορονοϊός -Κικίλιας: Δύο Έλληνες στο κρουαζιερόπλοιο που είναι σε καραντίνα

Δύο Έλληνες βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο «Diamond Princess» που είναι σε καραντίνα λόγω του νέου κοροναΐού στην Ιαπωνία, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα γίνει επιχείρηση επαναπατρισμού τους.

«Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς» ανέφερε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε «ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας λαμβάνει όλες τις ενημερώσεις από το υπουργείο Εξωτερικών και όλες τις πρεσβείες σε ό,τι έχει να κάνει με περιστατικά στο εξωτερικό στα οποία εμπλέκονται Έλληνες πολίτες». «Όποιον συμπατριώτη μας χρειαστεί από τις τέσσερις άκρες του κόσμου θα τον επαναπατρίσουμε, σωστά, δομημένα, οργανωμένα», διαβεβαίωσε ο υπουργός.

Στο κρουαζιερόπλοιο που παραμένει σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας έχουν επιβεβαιωθεί 355 κρούσματα. Συνολικά 3.711 άνθρωποι, επιβάτες και πλήρωμα, βρίσκονταν πάνω στο πλοίο που έκανε κρουαζιέρα όταν ένας επιβάτης που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ πριν από εβδομάδες αποκαλύφθηκε πως είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό. Αυτό το κρούσμα ώθησε τις ιαπωνικές αρχές να θέσουν το πλοίο σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα. Έκτοτε, ο αριθμός των κρουσμάτων πάνω σε αυτό δεν σταματά να αυξάνεται. Οι άνθρωποι που εξακριβώνεται πως έχουν μολυνθεί αποβιβάζονται και διακομίζονται σε ειδικά εξοπλισμένα νοσοκομεία.