κορωνοϊός-κατήγγειλε-στις-αρχές-τον-85χ-364913
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.04.2020 | 08:00

Κορωνοϊός: Κατήγγειλε στις αρχές τον 85χρονο πατέρα της για άσκοπες μετακινήσεις!

Ένας 85χρονος με σοβαρά προβλήματα υγείας αρνούνταν να σταματήσει τις άσκοπες μετακινήσεις του με την κόρη του να αναγκάζεται να καλέσει… την αστυνομία και να τον καταγγείλει ως ασθενή με κορωνοϊό!

Η κόρη ανέφερε στον εισαγγελέα ότι ο πατέρας της μένει μόνος του σε διαμέρισμα στο Μοσχάτο και πως η ίδια δεν ήταν σε θέση να τον προσέχει διότι κατοικεί σε άλλη περιοχή, κάπου προς την Ελευσίνα. Ο 85χρονος που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας δεν συμμορφωνόταν στις υποδείξεις της κόρης του να παραμείνει εσώκλειστος για ένα εύλογο χρονικό διάστημα ωσότου αρθούν από την κυβέρνηση τα περιοριστικά μέτρα και συνέχισε να κυκλοφορεί αμέριμνος στη γειτονιά του, ακολουθώντας το καθημερινό του πρόγραμμα.

Αρχικά η κόρη του απευθύνθηκε στις υπηρεσίες του δήμου Μοσχάτου. Ο δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου, μόλις πληροφορήθηκε για το περιστατικό και από δυο γιατρούς, αμέσως συνέταξε έγγραφο προκειμένου να ενημερώσει το αρμόδιο αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, κάνοντας λόγο «για ύποπτο κρούσμα Covid-19» που κυκλοφορεί ανενόχλητος στους δρόμους.

Η αστυνομία με τη σειρά της ενημέρωσε τον εισαγγελέα και έτσι άνδρες από το Α.Τ Μοσχάτου, μαζί με διασώστες του ΕΚΑΒ με τις ειδικές στολές προστασίας, μπήκαν στο διαμέρισμα του 85χρονου, τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο και απο κει στο Θριάσιο που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό. Όπως ήταν αναμενόμενοι, οι γείτονες τρόμαξαν καθώς ο 85χρονος είχε έρθει σε επαφή με τους περισσότερους με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός.

Στο Θριάσιο, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, ο 85χρονος αντιμετωπίστηκε αρχικά ως περιστατικό Covid-19, αν και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Μανώλης Βαρδαβάκης το διαψεύδει. Διέψευσε δηλαδή την πληροφορία ότι ο ηλικιωμένος μπήκε σε ειδικό θάλαμο όπου νοσηλεύονταν δυο ακόμη επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού, ωσότου αντιληφθεί η παθολόγος που ανέλαβε την περίπτωσή του ότι ο 85χρονος δεν είχε κάνει καν το τεστ για να διαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Ο κ. Βαρδαβάκης είπε ότι ο 85χρονος νοσηλεύεται στον παθολογική κλινική και πως δεν του είχε γίνει μέχρι χθες τουλάχιστον τεστ για τον κορωνοϊό.