ΡΟΗ
προηγ επομ

Κορωνοϊός: Φάρμακο της Pfizer μειώνει τον κίνδυνο θανάτου

Φάρμακο που λαμβάνεται από το στόμα για την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας μειώνει τον κίνδυνο αναπνευστικής ανεπάρκειας και θανάτου σε νοσηλευόμενους ασθενείς με Covid-19, ανακοίνωσε την Πέμπτη η παρασκευάστρια εταιρεία Pfizer.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής της τοφασιτινίμπης (εμπορική ονομασία Xeljanz ) σε 289 νοσοκομειακούς ασθενείς δημοσιεύονται στο New England Journal of Medicine.

Σύμφωνα με τη Pfizer, μόνο το 18,1% των ασθενών που έλαβε τη θεραπεία εμφάνισαν αναπνευστική ανεπάρκεια ή πέθαναν, συγκριτικά με 29% στην ομάδα ελέγχου που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo).

Ωστόσο σοβαρές παρενέργειες εκδηλώθηκαν σε 20 ασθενείς στην ομάδα της τοφασιτινάμπης, συγκριτικά με 17 στην ομάδα ελέγχου.

Η τοφασιτινάμπη, η οποία χρησιμοποιείται επίσης στην αντιμετώπιση της ελκώδους κολίτιδας, ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων που ονομάζονται αναστολείς JAK (αναστολείς της κινάσης του Ιανού) και δεν έχει εγκριθεί για την αντιμετώπιση της Covid-19 σε καμία χώρα, επισημαίνει το Reuters.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΦΑΡΜΑΚΟ, PFIZER, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]