κορωνοϊός-περιφερειακός-σύμβουλος-732130
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.03.2020 | 19:20

Κορωνοϊός: Περιφερειακός σύμβουλος & πρώην καθηγητής το 9ο κρούσμα -Συναγερμός στην Αμαλιάδα

Αναστάτωση επικρατεί στην κοινωνία της Αμαλιάδας μετά την είδηση για το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, έναν 66χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, ο 66χρονος που διαπιστώθηκε θετικός στον κορωνοϊό, είναι συνταξιούχος καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, ο οποίος έχει εκλεγεί και στις εκλογές του 2014 και του 2019 περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας στην ΠΕ Ηλείας. Ωστόσο καθώς βρισκόταν σε ταξίδι θρησκευτικού τουρισμού στα Ιεροσόλυμα, το όρος Σινά και το Κάιρο με γκρουπ 53 ακόμη ατόμων, δεν ήταν παρών στο τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας στις 24/2.

Ο 66χρονος μαζί με τους υπόλοιπους συνταξιδιώτες του, οι περισσότεροι εκ των οποίων διαμένουν στην περιοχή της Ηλείας και τις Αχαϊας, ενώ 6-7 στην Ζάκυνθο, επέστρεψαν από την οκταήμερη (σ.σ. είχαν αναχωρήσει στις 19/2) εκδρομή την περασμένη Πέμπτη 27/2 το βράδυ. Τρεις ημέρες αργότερα εισήχθη με πυρετό στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και, καθώς στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει καρδιακά προβλήματα μεταφέρθηκε την Καθαρά Δευτέρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν το ένατο κρούσμα κορωνοϊού στην χώρα μας.

Ήδη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην Αμαλιάδα και στην Πάτρα, όπου έχουν μεταφερθεί η σύζυγος και πολλοί από τους 52 συνταξιδιώτες του, μαζί τους και ένας αρχιμανδρίτης από την περιοχή. Βασικό μέλημα των ειδικών είναι να ιχνηλατηθούν οι επαφές που είχε τις προηγούμενες ημέρες ο 66χρονος αλλά και οι υπόλοιποι συνταξιδιώτες του που βρίσκονταν μαζί του όλες τις προηγούμενες ημέρες. Να σημειωθεί ότι ο 66χρονος έχει δύο παιδιά, τα οποία ωστόσο διαμένουν στην Αθήνα.

Δείτε ακόμη:

Κορωνοϊος -Αμαλιάδα -Δήμαρχος Ήλιδας στην aftodioikisi.gr: Περιμένουμε οδηγίες από τον ΕΟΔΥ

Τι αναφέρουν για το περιστατικό πηγές του υπ. Υγείας

Κορωνοϊός: 20 γιατροί σε κατ’ οίκον περιορισμό από τα νοσοκομεία Ρίου-Αμαλιάδας