κορωνοϊός-εισαγγελική-έρευνα-για-το-β-844061
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.11.2020 | 17:54

Κορωνοϊός: Εισαγγελική έρευνα για το βίντεο του Πετράκου-Τι απαντά ο ίδιος

Eισσαγγελική έρευνα ξεκίνησε για τη διασπορά fake news σχετικά με τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων («Μακελειό»10/11/2020, « Μακελειό» 11/11/2020, « Ελεύθερη Ώρα» 19/11/2020) καθώς και βίντεο δηλώσεων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο γνωστών προσωπικοτήτων, όπως του τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ´ εξακολούθηση καθώς και διέγερση σε ανυπακοή.

Αξίζει να θυμίσουμε πως σφοδρές αντιδράσεις είχαν δημιουργήσει οι αναφορές του Γρηγόρη Πετράκου σε βίντεο που είχε αναρτήσει, όπου και αμφισβητούσε την πανδημία του κορονοϊού.

Το TLIFE, επικοινώνησε με τον τραγουδιστή και ζήτησε ένα σχόλιο για το θέμα που τον αφορά. Διάβασε όσα δήλωσε:

“Πολύ περίεργο” απάντησε ο Γρηγόρης Πετράκος στο TLIFE και συνέχισε: “Το δικό μου βίντεο δεν αφορά τίποτα σε αυτά που αναφέρονται στην είδηση. Eγώ δε μίλησα ποτέ για εμβόλια, ούτε παρότρυνα κανέναν να μην κάνει τίποτα, να μην τηρεί τα μέτρα. Δεν προέτρεψα κανένα για οτιδήποτε Εγώ μόνο παρέθεσα μια σειρά από άρθρα και γραφήματα που υπάρχουν στο διαδίκτυο από επίσημους φορείς. Δεν έβγαλα τίποτα από το κεφάλι μου.

Ο εισαγγελέας δεν έχει καμία δουλειά νομικά. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παραπέμψει κάποιον ο οποίος προτρέπει δημόσια σε ανυπακοή. Εγώ ουδέποτε μίλησα για ανυπακοή σε κανένα νόμο. Είπα ότι παρόλο που οι νόμοι είνα “παράνομοι”οφείλουμε να τους ακούμε. Εγώ για παράδειγμα δεν φοράω μάσκα αλλά δεν πάω πούθενά. Το έχω δηλώσει σε συνεντεύξεις μου. Δεν πάω κάπου χωρίς μάσκα. Απλά δε φοράω μάσκα και κάθομαι σπίτι μου.