κορωνοϊός-26ος-νεκρός-οι-συγγενείς-του-726932
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.03.2020 | 19:36

Κορωνοϊός -26ος νεκρός: Οι συγγενείς του είχαν ζητήσει δωρεά οργάνων -Τι συνέβη

Ένας 54χρονος άνδρας, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26ος νεκρός στη χώρα μας και ο τέταρτος που ανακοινώνεται μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, ο άτυχος άνδρας είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αττικόν με εγκεφαλικό. Καθώς η κατάστασή του επιδεινωνόταν, οι συγγενείς του είχαν ενημερώσει τους θεράποντες ιατρούς για την πρόθεσή τους να δωρίσουν τα όργανά του σε συνανθρώπους μας που θα τα είχαν ανάγκη.

Προ δύο ημερών, την περασμένη Τρίτη, ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή. Άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη δωρεά οργάνων και έγινε, όπως υποχρεωτικά συμβαίνει πλέον, το τεστ για τον Covid-19.

Εκεί, το δείγμα που ελήφθη από τον 54χρονο βρέθηκε θετικό. Έτσι, άμεσα διακόπηκε η διαδικασία της δωρεάς οργάνων, και ο θάνατός του ανακοινώθηκε σήμερα, Πέμπτη, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου από τον Σωτήρη Τσιόδρα -ο οποίος, ωστόσο, δεν έδωσε στη δημοσιότητα την ηλικία, το φύλο ή άλλες πληροφορίες για το θύμα.

26 νεκροί, 71 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Την ίδια ώρα τους 26 έφτασαν οι θάνατοι από κορωνοϊό στην χώρα μας, τρεις σήμερα. Αυτό ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από αυτούς οι 21 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες, ενώ μόνο ένας δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 73 έτη.

Παράλληλα στα  71  έφτασαν στο τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, και συνολικά στα  892, ενώ 57  νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, 54 εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άνδρες με υποκείμενα νοσήματα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας τόνισε, επίσης,  ότι 42 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.

Επιπλέον, ο καθηγητής επανέλαβε ότι «η επιδημία εξελίσσεται στην χώρα μας χωρίς να υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση αλλά βρισκόμαστε μέσα στην μάχη, αν όχι στην αρχή της».

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί περισσότερα από 492.000 κρούσματα, εκ των οποίων 22.000 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119.000 ανάρρωσαν.