κορκολής-όταν-γύρισα-από-το-πρώτο-χειρ-1124408
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.01.2023 | 16:03

Κορκολής: Όταν γύρισα από το πρώτο χειρουργείο βρήκα ένα πακέτο τσιγάρα και το έλιωσα

Ο Στέφανος Κορκολής με αφορμή τις δυο παραστάσεις που ετοιμάζει στο Μέγαρο Μουσικής για τα 35 του χρόνια, υποδέχτηκε την κάμερα της «Ελένης» και την Νάνσυ Νικολαΐδου στο σπίτι του.

Μίλησε για τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια στο σχολείο, αποκάλυψε το σοβαρό πρόβλημα υγείας της μητέρας του που τον συγκλόνισε.

Αποκάλυψε το μεγάλο παρασκήνιο που κρύβεται πίσω από το τραγούδι «Στους πέντε ανέμους» και την Νάνα Μούσχουρη, για το τι συνέβη και αποφάσισε να ασχοληθεί με την ποπ, αλλά και το γιατί δεν παντρεύτηκε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στη μάχη του με τον καρκίνο και πόσο όλη αυτή η δοκιμασία τον έχει αλλάξει.

Αρχικά ο Στέφανος Κορκολής μίλησε για τα παιδικά του χρόνια: «Δεν γεννήθηκα με… άστρο, γεννήθηκα τυχερός. Η οικογένειά μου είχε να αντιμετωπίσει ένα παιδί-θαύμα και δεν το… χρησιμοποίησε το παιδί-θαύμα. Οι γονείς μου, μου έλεγαν ξεκόλλα από το πιάνο, πήγαινε κάτω να παίξεις»

Και πρόσθεσε: «Δεν στερήθηκα ποτέ το παιχνίδι για να προσέχω τα χέρια μου. Ρημαγμένος γυρνούσα από τη μπάλα. Δεν ήμουν καθόλου κάλος μαθητής. Μόνο στα μαθηματικά ήμουν κάλος. Το υπόλοιπο ήταν 1-2-χ. Ήμουν και εριστικός με τους καθηγητές, αλλά πρώτα εκείνοι ήταν εριστικοί μαζί μου».

Σχετικά με την Νάνα Μούσχουρη ανέφερε: «Με πολύ χαρά έκατσα να γράψω μελωδίες για την Νάνα Μούσχουρη, αλλά δεν έφτασαν ποτέ σε κείνη. Όταν αργότερα η Νάνα άκουσε το τραγούδι είπε ”μα αυτό ήταν για μένα”, ήταν οι ”Πέντε άνεμοι”».

«Η έμπνευση είναι απρόσκλητος επισκέπτης. Μπορεί να γράψω μουσική μέχρι και μέσα σε ένα ταξί. Τώρα που το συνειδητοποιώ τα τραγούδια που έγραψα… αμέσως, έγιναν οι μεγαλύτερες επιτυχίες μου», είπε ο μουσικοσυνθέτης.

Ενώ αναφέρθηκε και σε μία πιο σκοτεινή περίοδο της ζωής του: «Η μητέρα μου αρρώστησε πολύ βαριά και έτσι μπήκε μεγάλο σκοτάδι στο σπίτι. Πάσχει από μια αυτοάνοση ασθένεια που δεν μπορεί ποτέ να διορθωθεί. Πότε δεν υπήρξε η έννοια του πανικού, ποτέ δεν μας έδειξε η μητέρα μου το πόσο πονάει».

«Την ώρα που έμαθα ότι έχω καρκίνο, έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου. Όταν γύρισα από το πρώτο χειρουργείο ήταν στο σπίτι ένα πακέτο τσιγάρα και το πήρα και το έλιωσα. Όταν αντιμετωπίζεις κάτι τέτοιο ξεκινάς τις… οικονομίες και πετάς ότι είναι περιττό και τοξικό», περιέγραψε για την ασθένεια που πέρασε.

Ερωτώμενος για την προσωπική του ζωή απάντησε: «Αρκετές φορές σκέφτηκα να κάνω οικογένεια… μετά την αρρώστια μου δεν το ξανά σκέφτομαι. Δεν θα’ θελα ποτέ πλέον να ρισκάρω και να κάνω οικογένεια».

«Δεν κάνω μελλοντικά σχέδια. Δεν φαντάζομαι τίποτα. Δεν ξέρω τι μου ξημερώνει», κατέληξε.