κόρινθος-ανήλικος-σε-σπείρα-που-έκανε-433650
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.03.2018 | 11:20

Κόρινθος: Ανήλικος σε σπείρα που έκανε ληστείες και κλοπές

Τις τελευταίες 20 ημέρες είχε γίνει φόβος και τρόμος στις περιοχές τη Κορινθίας μια τριμελής σπείρα κακοποιών, στην οποία συμμετείχε και ένας ανήλικος. Στο διάστημα της δράσης της, κατέγραψε δύο ληστείες και πέντε κλοπές σε σπίτια και χωράφια.

Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, τα μέλη της -ο ανήλικος, ένας 38χρονος και ένας 42χρονος- ακινητοποίησαν μια 55χρονη γυναίκα γρονθοκοπώντας την σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων και άρπαξαν την τσάντα της που περιείχε ένα κινητό και προσωπικά της έγγραφα. Αμέσως μετά, τράπηκαν σε φυγή αλλά εντοπίστηκαν με οργανωμένη επιχείρηση της Ασφαλείας Κορίνθου και της Ο.Π.Κ.Ε. και συνελήφθησαν στα Εξαμίλια.

Στην προανάκριση που ακολούθησε, αποκαλύφθηκε ότι από τις 14 Φεβρουαρίου και μετά είχαν αρπάξει πάλι με τη χρήση βίας την τσάντα μιας 35χρονης που περιείχε χρήματα και κινητό στην Κόρινθο και είχαν κλέψει πλήθος μεταλλικά αντικείμενα, γεωργικά εργαλεία και άλλα είδη από πέντε σπίτια και αγροτεμάχια σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου– Περαχώρας– Αγίων Θεοδώρων.

Στο σπίτι του ανήλικου, βρέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης και 11 ναρκωτικά χάπια, ενώ κατασχέθηκε και ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες οι οποίοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για ληστεία, κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά κατά περίπτωση. Η έρευνα συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων κλοπών ή ληστειών.