κορινθιακός-σύσκεψη-για-τις-τσούχτρε-472194
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.04.2018 | 08:34

Κορινθιακός: Σύσκεψη για τις τσούχτρες -Πώς θα γίνει φέτος η αντιμετώπισή τους

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και οι Αρχές ετοιμάζονται και πάλι να βρεθούν αντιμέτωπες με το πρόβλημα με τις τσούχτρες σε Κορινθιακό και Πατραϊκό.

Χθες πραγματοποιήθηκε για το θέμα ευρεία σύσκεψη στο υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δημάρχων της περιοχής, εκπροσώπων του ΕΛΚΕΘΕ, άλλων φορών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε οι δεν υπάρχει ακόμη μελέτη που να εξηγεί το φαινόμενο στον Κορινθιακό και στον Πατραϊκό κόλπο, αλλά και  ότι τα δίχτυα αποτελούν την μόνη ως τώρα λύση, η οποία είναι κατασταλτικού τύπου και η αποτελεσματικότητά της εξαρτάται από τη μορφολογία του πυθμένα και από τις καιρικές συνθήκες.

Ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε και συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το υπουργείο Περιβάλλοντος, από το Πράσινο Ταμείο και από τους εμπλεκόμενους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, για να ανατεθεί στο ΕΛΚΕΘΕ η διενέργεια μελέτης σχετικά με τα αίτια που προκαλούν το φαινόμενο στον Κορινθιακό κόλπο. Προτάθηκε επίσης η σύσταση δικτύου ενημέρωσης, έγκαιρης προειδοποίησης και βοήθειας, ώστε να διευκολυνθεί το κοινό, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου.