κόρη-σκαφτούρου-αν-δεν-τον-έβρισκαν-θα-1015008
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.04.2022 | 08:12

Κόρη Σκαφτούρου: Αν δεν τον έβρισκαν θα μας σκότωναν όλους

«Είδα τρία άτομα με καλάσνικοφ. Η μητέρα μου θυμάται τέσσερα άτομα. Ημασταν σε πανικό. Ούτε μηχανή ακούσαμε, ούτε τίποτα. Πήδηξαν από τον φράχτη, μας είπαν “πέστε κάτω’”και φώναζαν “Γιάννη Γιάννη”. Αν δεν τον έβρισκαν, θα μας σκότωναν όλους. Ήρθαν για να σκοτώσουν χωρίς να σκεφτούν τις παράπλευρες απώλειες». Είναι η περιγραφή της κόρης του Γιάννη Σκαφτούρου στο protothema.gr για όσα εκτυλίχηκαν (εδώ) τη Δευτέρα του Πάσχα στο εξοχικό του πατέρα της, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των εκτελεστών του. Η έφοδος των ενόπλων διήρκεσε μόλις μόλις ένα λεπτό. Από τις σφαίες του Καλάσνικοφ με το οποίο «γάζωσαν» τον Γιάννη Σκαφτούρο, δεν γλίτωσαν ούτε η αδελφή της ούτε και ο πεθερός του αδελφού της. Τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης δίπλα στον πατέρα της βρισκόταν ο μόλις τριών ετών ανιψιός της, περιγράφει.

«Ολα έγιναν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Ηρθαν πεζοί και άρχισαν να μας “γαζώνουν”. Ο πατέρας μου σηκώθηκε, απομακρύνθηκε από εμάς και τον σκότωσαν. Τέλος. Ούτε πυρά ανταπέδωσε κανείς από εμάς. Στην αρχή νομίζαμε πως είναι αστυνομικοί που μας έκαναν έφοδο», λέει στο protothema.gr η Κατερίνα Σκαφτούρου. Σύμφωνα με την ίδια, τα αδέλφια της  που ήταν 500 μέτρα μακριά από το σπίτι, δεν είδαν κάποια μηχανή να κινείται ύποπτα την ώρα της εκτέλεσης. Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Το MEGA έφερε στη δημοσιότητα φωτογραφία ντοκουμέντο από την επιχείρηση διαφυγής των δραστών. Δύο  εξ αυτών αναγκάστηκαν να παρατήσουν τη μηχανή που χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής και επιχείρησαν να κλέψουν ένα αγροτικό αυτοκίνητο.

Ωστόσο, το όχημα κόλλησε στη λάσπη και έτσι αναγκάστηκαν να το παρατήσουν και αυτό, και να φύγουν πεζοί. Στα πλάνα από βίντεο κλειστού κυκλώματος φαίνονται οι εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου να επιβαίνουν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού (η οποία είχε κλαπεί από τον Ασπρόπυργο).

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του αγροτικού το οποίο επιχείρησαν να κλέψουν κατά τη διαφυγή τους, οι εκτελεστές του «Θείου Τζο» της Greek Mafia μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ήταν μετρίου αναστήματος, φορούσαν μαύρα ρούχα και μαύρα κράνη, ενώ μέσα από τα κράνη φορούσαν κουκούλες full face. Στο Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι στην επιχείρηση εξόντωσης του Σκαφτούρου συμμετείχαν τουλάχιστον έξι άτομα. Οι κινήσεις του 55χρονου παρακολοθούνταν επί τουλάχιστον τρεις ημέρες. Οι δράστες περίμεναν την κατάλληλη στιγμή – το γλέντι την επομένη του Πάσχα- και εξετέλεσαν την αποστολή τους. Θα χτυπούσαν – εκτιμάται- ακόμη και αν ήταν παρόντες οι σωματοφύλακες του «Θείου Τζο«. Αυτό μαρτυρά και το γεγονός ότι στην αυλή του σπιτιού πήδηξαν δύο ένοπλοι. Στον τόπο της μαφιόζικης δολοφονίας βρέθηκαν πάνω από 15 κάλυκες από καλάσνικοφ, αλλά και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών. Η δολοφονία Σκαφτούρου θεωρείται ως ένα από τα 25 συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια στον χώρο της Greek Mafia. Στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση, μεταξύ άλλων εξετάζεται αν το πρόσωπο που έδωσε προ ετών την εντολή στους αλβανούς φονιάδες να μαχαιρώσουν τον Σκαφτούρο μέσα στη φυλακή το 2018, είναι το ίδιο με αυτό πίσω από το συμβόλαιο θανάτου στα Σκούρτα.