κωνσταντίνος-σύσσωμη-η-οικογένειά-το-1121709
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.01.2023 | 21:23

Κωνσταντίνος: Σύσσωμη η οικογένειά του τέως βασιλιά στο τρισάγιο

Την πιο ιερή στιγμή του ασπασμού της σορού του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μόλις λίγα 24ωρα πριν από την κηδεία του την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου βίωσε σύσσωμη η οικογένειά του.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής κάτω από άκρα μυστικότητα, η σύζυγος του τέως βασιλιά, τα παιδιά του, τα εγγόνια του και οι αδελφές του βρέθηκαν στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών, μετά από σχετική άδεια.

Εκεί τέλεσαν το τρισάγιο στο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων στην σορό του εκλιπόντος, λόγω των τριών ημερών που συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του Κωνσταντίνου.

Η σύζυγός του Άννα Μαρία, οι γιοι του Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος μαζί με τις συζύγους τους, καθώς και η κόρη του, Θεοδώρα με τον αρραβωνιαστικό της και δικηγόρο Μάθιου Κουμάρ είπαν πρώτοι μόνοι τους, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, το τελευταίο αντίο στον άνθρωπό τους.

Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών βρέθηκε και η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία μαζί με την κόρη της Ινφάντα Κριστίνα, η μικρότερη αδελφή του τέως βασιλιά, Ειρήνη αλλά και τα εγγόνια του, παιδιά του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ Αχιλλέας-Ανδρέας, Κωνσταντίνος-Αλέξιος και Οδυσσέας-Κίμωνας και Αριστείδης-Σταύρος.