κομοτηνή-κάλεσμα-μητροπολίτη-ολοι-απ-638733
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.04.2020 | 09:29

Κομοτηνή -Κάλεσμα Μητροπολίτη: Ολοι από τις 23:50 στα μπαλκόνια

Κάλεσμα προς τους πιστούς να βγουν από τις 23:50 στα μπαλκόνια τους, απόψε Μεγάλο Σάββατο, για την Ανάσταση απηύθυνε ο Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Το κάλεσμα του Μητροπολίτη προς τους πιστούς, έγινε από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η Ακολουθία του Αγίου Τάφου.

Οπως αναφέρει το xronos.gr ο Μητροπολίτης αφότου αναγνώρισε πως η φετινή Μεγάλη Παρασκευή είναι δύσκολη πρώτα για μένα και μετά για όλους μας, ζήτησε από τους πιστούς, να ανοίξουμε τα σπίτια μας στον Χριστό, ώστε η καρδιά μας από άβυσσος να γίνει παράδεισος, ευχήθηκε να μην ζήσουμε άλλη τέτοια Μεγάλη Παρασκευή στην οποία να μπορούμε να βρισκόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο, ενω όσον αφορά στο Αγιο Φως σημείωσε ότι έχει ακόμα αναμμένο από πέρσι.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, κάλεσε όλους τους πιστούς να βγουν στα μπαλκόνια τους από τις 23:50. για το Χριστός Ανέστη. «Όλοι μαζί θα ψάλλουμε το Χριστός Ανέστη, όχι μόνο με τα χείλια μας, αλλά και με την καρδιά μας» σημείωσε στο κάλεσμά του ο Μητροπολίτης.