κολωνός-η-απολογία-της-μητέρας-η-σύζ-1082317
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.10.2022 | 19:45

Κολωνός – Η απολογία της μητέρας: Η σύζυγος του Μίχου μου ζήτησε να υπογράψω ότι δεν θα κάνω καταγγελία και με δωροδόκησε

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η μητέρα της 12χρονης, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα, ο Μίχος «εμφανιζόταν ως ένας άνθρωπος καλοσυνάτος απέναντι στα παιδιά, τα οποία συχνά τα κερνούσε παγωτό και πορτοκαλάδες» και στην κόρη της «έδινε χαρτζιλίκι», κάτι που θεώρησαν ότι «τα έπραττε από καλοσύνη».

Ολόκληρη η απολογία της 37χρονης μητέρας

«Ο Ηλίας Μίχος εμφανιζόταν ως ένας άνθρωπος καλοσυνάτος απέναντι στα παιδιά, τα οποία συχνά τα κερνούσε παγωτό και πορτοκαλάδες« δήλωσε αρχικά η μητέρα της 12χρονης.

«Η κόρη μου όσο εργαζόμουν στο κατάστημά του αλλά και όταν είχα σταματήσει πήγαινε περιστασιακά στο μαγαζί του Ηλία Μίχου, όπου καμια φορά τον βοηθούσε σε ελαφρές δουλειές κι εκείνος της έδινε χαρτζιλίκι. Όλα αυτά νομίζαμε ότι τα έπραττε από καλοσύνη« υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι «Η νύφη μου με κάλεσε έντρομη και μου ανέφερε ότι βρήκε στο κινητό τηλέφωνο της κόρης μου μηνύματα που είχε αποστείλει στον Ηλία Μίχο, τα οποία είχαν σεξουαλικό περιεχόμενο και ότι η κόρη μου είχε του είχε στείλει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο. Μόλις άκουσα όσα μου είπε η νύφη μου κυριολεκτικά τρελάθηκα. Έστειλα μήνυμα στον Μίχο και τον ρώτησα αν έχει στείλει μηνύματα στην κόρη μου και ο ίδιος το αρνήθηκε».

Η μητέρα της 12χρονης κατά τη διάρκεια της απολογίας της τόνισε ότι «Βλέποντας τα χυδαία μηνύματα που ο Μίχος είχε αποστείλει στην ανήλικη κόρη μου, κυριολεκτικά πάγωσα και σοκαρίστικα. Ήταν τόσο μεγάλο το σοκ και θυμός μου που την επόμενη ημέρα του έστειλα μηνύματα στο messenger και τον αποκαλούσα παιδεραστή».

«Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων μου ζήτησαν να μην αναφέρω τίποτα

σε κανέναν μέχρι να διερευνήσουν τα καταγγελόμενα και να μην αντιληφθεί ο κατηγορούμενος ότι η ίδια έχω προβεί σε καταγγελία σε βάρος του, γιατί θα εκκινούσαν αστυνομική έρευνα άμεσα», επιβεβαίωσε η 37χρονη μητέρα.

«Σε επικοινωνία που είχα με την κόρη μου τη ρώτησα τι είχε συμβεί και μου είπε ότι κάποια ημέρα που ήταν στο κατάστημα του Μίχου κατέβηκε στο υπόγειο να βοηθήσει σε κάτι και εκείνος τη βίασε. Μου ανέφερε και ότι την εξανάγκασε να πάει και με άλλους άνδρες περίπου 10 στον αριθμό. Ο Ηλίας Μίχος προσπάθησε να διεισδύσει στην οικογένεια μας, εμφανιζόταν προστατευτικός και δοτικός προς τα παιδιά της γειτονιάς και εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη μας τα έπραξε όλα αυτά» σημείωσε στη απολογία της η μητέρα της 12χρονης.

Περιγράφει ακόμη ότι επικοινώνησε με τη γυναίκα του Μίχου, της αποκάλυψε τα πάντα και συναντήθηκαν. «Σοκαρισμένη μου ζήτησε να συναντηθούμε απο κοντά. Πράγματι συναντηθήκαμε. Στην συνάντησή μας εκείνη μου ανέφερε οτι είναι σε κατάσταση σοκ και μάλιστα μου είπε: “Σαν γυναίκα προς γυναίκα άφησέ με να σε βοηθήσω γιατί γνωρίζω οτι έχεις οκτώ παιδιά” και η ίδια έβγαλε από μόνη της και μου έδωσε 100 ευρώ. Εγώ δεν της γνωστοποίησα ότι είχα ήδη προβεί σε καταγγελία. Μου ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να καταστραφούν δύο οικογένειες».

Συνέχισε, λέγοντας: «Μετά απο 3-4 ημέρες, της έστειλα εκ νέου μήνυμα όπου της ζητούσα εκατό ευρώ και πράγματι η ίδια μου είπε να συναντηθούμε. Στην συνάντησή μας αυτή, μου έδωσε άλλα εκατό ευρώ ως οικονομική βοήθεια. Πριν φύγω απο την συνάντησή μας, μου πρότεινε να πάμε σε εναν δικηγόρο και να υπογράψω ένα χαρτί ότι δεν θα προβώ σε καταγγελία, ενώ εκείνη θα μου έδινε μία καλή αποζημίωση, για να μην καταστραφούν δύο οικογένειες».

Στη συνέχεια παραδέχεται ότι έστειλε μήνυμα και στον Ηλία Μίχο να αφήσει 100 ευρώ στο φούρνο, τα οποία και έλαβε.

«Ο λόγος για τον οποίο απέστειλα το μήνυμα και έλαβα τα συγκεκριμένα ποσά ήταν γιατί με είχε ενημερώσει και καθοδηγήσει η αστυνομία να μην υποπτευθεί ο Ηλίας Μίχος ότι είχα προβεί σε καταγγελία», διευκρίνισε η 37χρονη.

«Στις καταθέσεις της, η ίδια η κόρη μου δηλώνει ότι εμείς, η οικογένειά της δεν είχαμε καμία γνώση για όσα συνέβαιναν και για τη βάναυση κακοποίηση της», είπε απολογητικά.

«Η ίδια (το παιδί) είχε εξεύρει μηχανισμούς απόκρυψης των συνομιλιών της, γεγονός που καταδεικνύει ότι ουδεμία γνώση είχα εγώ και η οικογένεια».

Στη συνέχεια δήλωσε ότι η άγνοιά της προκύπτει και από τα οργισμένα μηνύματα που έστειλε στο Μίχο μόλις έμαθε τι συνέβαινε.