κόκκινο-πανί-για-το-μέγαρο-μαξίμου-ο-947644
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.01.2023 | 16:07

«Κόκκινο πανί» για το Μέγαρο Μαξίμου ο Βενιζέλος για το «Mένουμε Ευρώπη;»

Από το https://tvxs.gr

Δεν είναι μόνο η Α. Διαμαντοπούλου, η Β. Κιντή, ο Γ. Προκοπάκης, ο Ιω. Γρυσπολάκης και όσοι ακόμη εξέφρασαν μέσω Facebook την ενόχλησή τους για τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου σε εκδήλωση για τις υποκλοπές και το κράτος δικαίου με τίτλο “Μένουμε Ευρώπη;” και συμμετέχοντες από όλο το προοδευτικό φάσμα.

Το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι και με πανεπιστημιακούς που έχουν υποστηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει μεγάλη δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτό το κλίμα εκφράζουν οι φανατικοί του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου που με δυσκολία συγκρατούνται να μην περάσουν τα όρια της κοσμιότητας στην έντονη κριτική τους, όπως όταν επιτίθεται σε πρόσωπα που δεν έχουν αντιΣΥΡΙΖΑ περγαμηνές όπως ο Ευ. Βενιζέλος.

Παρόλο που ο Ευ. Βενιζέλος απάντησε χωρίς καμία υπεκφυγή στα επιχειρήματά τους αυτό δεν έφερε αποκλιμάκωση στο διάλογο που γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα η εκδήλωση της Πέμπτης να έχει γίνει ήδη πολιτικό γεγονός.

Για το θέμα ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου που δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του:«Το ερωτηματικό (σσ “Μένουμε Ευρώπη;”) παραπέμπει στο να σας απαντήσουν αυτοί που συμμετέχουν» είπε προσθέτοντας ότι «για μας το μένουμε Ευρώπη είναι χωρίς ερωτηματικό».

Ο καθηγητής στο Πάντειο Δημήτρης Χριστόπουλος, αριστερός και μέλος του think tank που συμβουλεύει τον Αλ. Τσίπρα, θα κάνει την εισαγωγική ομιλία στην εκδήλωση:

Πιο αιχμηρός ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος:

Γράφει ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ:

Πρόκειται για κανονική προβοκάτσια. Το κίνημα «Μένουμε Ευρώπη» δεν ήταν κίνημα πολιτικών και συνταγματολόγων που κάνουν πολιτική. Ηταν κίνημα πολιτών που εκδηλώθηκε αυθορμήτως, από τα κάτω, μετά την άνοδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία και όσο η χώρα πορευόταν προς το καταστροφικό δημοψήφισμα του Αλέξη Τσίπρα, και είχε στόχο να κινητοποιήσει πολίτες και κόμματα προκειμένου να δράσουν απέναντι σε εξελίξεις που φάνταζαν αναπόφευκτες – κίνημα που συκοφαντήθηκε και υβρίστηκε, μαζί με όσους συμμετείχαν ενεργά. Μερικοί από όσους συμμετέχουν στην εκδήλωση που χρησιμοποιεί αυτό το σύνθημα βρίσκονταν τότε απέναντι στις διαδηλώσεις του πραγματικού «Μένουμε Ευρώπη» και ανέχθηκαν αντισυνταγματικές πρακτικές όπως το δημοψήφισμα, την προσπάθεια διαμόρφωσης τεχνητά ευνοϊκού ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, τις μεθοδεύσεις της Νovartis. Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν γίνεται να τα ξεχνούν οι πολίτες και ελπίζω να τα θυμηθούν τουλάχιστον ο Νίκος Αλιβιζάτος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που για κανέναν λόγο δεν μπορεί να είναι αμνήμονες – και δεν επιτρέπεται να βάζουν ερωτηματικά σε τελεσίδικες απαντήσεις.”