κοκαΐνη-στη-θεσσαλονίκη-νέα-στοιχεία-896408
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.06.2022 | 06:00

Κοκαΐνη στη Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για τη δράση του καρτέλ

Προσπάθεια να υποβαθμίσουν τον ρόλο τους στο καρτέλ της κοκαΐνης με διεθνή δράση, που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται πως κάνουν οι τέσσερις συλληφθέντες Βρετανοί, την ώρα που έρχονται στο φως νέα στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος.

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν αποδώσει σε δύο ηγετικό ρόλο και έχουν χαρακτηρίσει τους άλλους δύο ιδιαίτερα σκληρούς κακοποιούς.

“Αποδεχόμαστε μεγάλο μέρος της ευθύνης, ωστόσο ο ρόλος μας δεν είναι τόσο αρχηγικός όσο τον έχουν εμφανίσει οι Αρχές. Δεν ήμασταν τόσο ψηλά στην ιεραρχία του κυκλώματος” αναφέρουν οι συλληφθέντες, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Από τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα πάντως, φαίνεται πως οι 4 συλληφθέντες που νοίκιασαν την πολυτελή βίλα στη Θεσσαλονίκη και εμφανίστηκαν ως… επιπλάδες, είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και πάντα φρόντιζαν να μην κινούν υποψίες και κυρίως να σβήνουν τα ίχνη τους.

Τα τέσσερα μέλη του κυκλώματος επέλεγαν ευρωπαϊκά λιμάνια, όπου έφταναν φορτία με μπανάνες με κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική. Νοίκιαζαν διαμερίσματα και εμφανίζονταν ως επενδυτές. Έτσι παραλάμβαναν ανενόχλητοι τις ποσότητες κοκαΐνης και τις διοχέτευαν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, άλλαζαν τόπο κατοικίας για να μην δίνουν στόχο και γίνονται αντιληπτοί. Συνέχιζαν τη δουλειά τους, από το επόμενο λιμάνι που επέλεγαν.

Ψάχνουν σε όλο τον κόσμο τον σύγχρονο “Εσκομπάρ”

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το εξωτερικό, επιχειρούν τώρα να εντοπίσουν και το πέμπτο άτομο που έχει ταυτοποιηθεί και θεωρείται ο αρχηγός του καρτέλ. Είναι αδελφός ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων. Τον σύγχρονο Εσκομπάρ αναζητούν και οι Αμερικανικές Αρχές, με τα τελευταία στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους να δείχνουν ότι πρόσφατα είχε ταξιδέψει σε Αφρική και Μεξικό και από τότε τα ίχνη του έχουν χαθεί…

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN το κύκλωμα σχεδίαζε να φέρει στην Ελλάδα, ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που ξεπερνούν τους δύο τόνους.