κοινωφελής-δασαρχεία-παράταση-συμβ-468672
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.02.2019 | 22:04

Κοινωφελής – Δασαρχεία: Παράταση συμβάσεων για 5.066 εργαζόμενους με αυξημένες αποδοχές

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υφυπουργού Νάσου Ηλιόπουλου σχεδιάζεται άμεσα τη τροποποίηση της αρχικής απόφασης για τη συνέχιση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για τους 5.066 εργαζόμενους σε δασαρχεία  της χώρας για την κάλυψη των αναγκών, με στόχο τον επανακαθορισμό της συνολικής χρονικής διάρκειας του προγράμματος.

Αυτό ανέφερε, ο τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου. Σύμφωνα με τον ίδιο θα υπάρξει συνέχιση της απασχόλησης και μετά το πέρας της προβλεπόμενης, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο θα ορισθεί στη νέα τροποποιητική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Επιπρόσθετα οι εργαζόμενοι θα ασφαλίζονται εφεξής στον κωδικό ασφάλισης της απασχόλησής τους, δηλαδή ως δασεργάτες και μάλιστα με παράλληλη αναδρομική διόρθωση του κωδικού της ασφάλισής τους.

Τέλος, η μηνιαία αμοιβή των εργαζομένων θα αυξηθεί σύμφωνα με το νέο νομοθετημένο κατώτατο μισθό (650 ευρώ ) και θα καταβληθεί από 1.2.2019.

Σίγουρα η απόφαση αυτή αποτελεί όχι μόνο μια πρώτη δικαίωση για τους εργαζόμενους, αλλά θα τους δώσει και τη δυνατότητα να υπερασπιστούν καλύτερα τους στόχους του προγράμματος, που είναι η απόκτηση της απαραίτητης δεξιότητας και εμπειρίας, ώστε την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο να είναι και αποτελεσματικότεροι στην αξιοποίηση τους.