κοινωφελής-εργασία-έρευνα-μέσω-διαδι-51008
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.03.2017 | 16:42

Κοινωφελής Εργασία: Έρευνα μέσω Διαδικτύου -Απαντήστε στο ερωτηματολόγιο

Έρευνα μέσω του Διαδικτύου για τα προγράμματα δημιουργίας προσωρινών θέσεων κοινωφελούς εργασίας, πραγματοποιεί η ομάδα commonview.gr. Πρόκειται για μια  ομάδα νέων επιστημόνων από διάφορα επιστημονικά πεδία όπως της πληροφορικής, της στατιστικής, των κοινωνικών και πολιτικών επιστημών και της επικοινωνίας, με πλούσια εμπειρία του καθενός και της καθεμιάς στον τομέα τους. Έχοντας υπόψη τα μεθοδολογικά προβλήματα, και όχι μόνο, που αντιμετωπίζει η κοινωνική έρευνα στη Ελλάδα φιλοδοξούν την επιτυχή εφαρμογή και υλοποίηση νέων ερευνητικών εργαλείων τα οποία θα δώσουν απαντήσεις σε πολλά ζητήματα που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς όσους ασχολούνται με την κοινωνική έρευνα.

Στόχος της ομάδας είναι η δημιουργία μιας διαδικτυακής πύλης η οποία θα προσφέρει διεπιστημονικές και σύνθετες προσεγγίσεις για την ανάλυση των στάσεων και των τάσεων που αναπτύσσονται. Η ομάδα διοργανώνει έρευνες κοινής γνώμης χρησιμοποιώντας το Active Sampling, που προϋποθέτει την εθελοντική συμμετοχή στην εκάστοτε έρευνα. Οι έρευνες διενεργούνται διαδικτυακά στοχεύοντας κατ’ αρχάς στη μέγιστη δυνατή ανταπόκριση της κοινωνίας.

Η έμφαση δίνεται όμως στη ποιότητα του δείγματος και όχι στην ποσότητα, αφού μετά τη συγκέντρωση του συνόλου των απαντήσεων, ένα νέο δείγμα που καλύπτει πλήρως την αντιπροσωπευτικότητα του υπό εξέταση πληθυσμού, δημιουργείται από τους έμπειρους στατιστικολόγους μας.

Η έρευνα για την κοινωφελή εργασία

«Η οικονομική κρίση που μαστίζει τα τελευταία χρόνια την ελληνική κοινωνία, έχει μεταξύ άλλων ως συνέπεια το υψηλό επίπεδο ανεργίας στη χώρα μας καθώς και την αύξηση της υποαπασχόλησης. Χιλιάδες νέοι επιστήμονες έχουν εγκαταλείψει κατά την περίοδο της κρίσης  την Ελλάδα προκειμένου να βρουν εργασία σε ξένες χώρες, ενώ όσοι πτυχιούχοι πανεπιστημίου παραμένουν ακόμη στη χώρα και διαθέτουν γνώσεις και δεξιότητες αντιμετωπίζουν συχνά αποκλεισμό από την αγορά εργασίας.

Η προώθηση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, σε συνδυασμό με την καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας έχει συντελέσει σε μεγάλο βαθμό στην απουσία ενός δίκαιου και σταθερού πλαισίου εργασιακών σχέσεων.

Η ανεργία, το μισθολογικό κόστος , οι εργασιακές σχέσεις , η φοροδιαφυγή, η γραφειοκρατία είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο  της  ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας.

Για την αντιμετώπιση του πολυδιάστατου προβλήματος της ανεργίας, το κράτος παρεμβαίνει  με μια σειρά ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης , όπως είναι τα προγράμματα δημιουργίας προσωρινών θέσεων κοινωφελούς εργασίας.

Ποια είναι η γνώμη σας για αυτά και που πιστεύετε ότι πρέπει να στοχεύουν;

Για τη διερεύνηση των διάφορων θεμάτων που προκύπτουν στον τομέα της απασχόλησης είναι χρήσιμη η βοήθεια που θα μας δώσετε απαντώντας στο σχετικό ερωτηματολόγιο.”

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ