κλιμακώνονται-από-τους-κρατούμενους-72254
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.12.2016 | 17:15

Κλιμακώνονται από τους κρατούμενους οι κινητοποιήσεις στις φυλακές Πάτρας

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις από τους κρατουμένους στις φυλακές της Πάτρας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις άσχημες συνθήκες κράτησης (έλλειψη θέρμανσης) που επικρατούν στο σωφρονιστικό κατάστημα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων:

«Οι κρατούμενοι της Κλειστής Φυλακής Πατρών συνεχίζουμε την κινητοποίησή μας, που ξεκίνησε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου αρχικά με άρνηση της μεσημεριανής κατάκλισης και κλιμακώσαμε στις 12/12/2016 αρνούμενοι και το μεσημεριανό κλείσιμο των προαυλίων.

Από σήμερα, 19/12/2016, θα παραμένουμε έξω από τα κελιά μας έως τις 22.00 και θα κλιμακώνουμε κάθε νέα εβδομάδα, με ειρηνικό τρόπο, διεκδικώντας το στοιχειώδες δικαίωμά μας στη θέρμανση.

Δυστυχώς λόγω της τωρινής μας ιδιότητας ως κρατούμενοι, δεν έχουμε αναπτύξει κανέναν επιπλέον μηχανισμό άμυνας που να μας διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους συνανθρώπους μας, έτσι ώστε να προφυλασσόμαστε από το κρύο χωρίς παροχή θέρμανσης.

Γι’ αυτό, αντιδρούμε κλιμακώνοντας την κινητοποίησή μας κάθε εβδομάδα διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά μας στη θέρμανση.

Κρατούμενοι της Κ.Φ. Πατρών»