Κλειστός μέχρι νεωτέρας ο κινηματογράφος Odeon Star City

  • Απο stergios
  • 7 Σεπτεμβρίου 2019 - 11:56
  • Comments Off

Κλειστός θα παραμείνει μέχρι νεωτέρας ο πολυκινηματογράφος Οdeon Star City, ο οποίος βρίσκεται επί της Λεωφόρου Συγγρού 111, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το κλείσιμο του Odeon Kosmopolis στο Μαρούσι.

Το πρωί της Παρασκευής, υπάλληλοι της Εθνικής Leasing άλλαξαν τις κλειδαριές και στον κινηματογράφο της εταιρείας, κίνηση που συνδέεται με το γεγονός πως η Εθνική Leasing απέκτησε το κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού στο πλαίσιο συμφωνίας εξυγίανσης του ν. 106 με την εταιρεία «Δρομέας Ακινήτων».

Από την πλευρά της, η εταιρεία Odeon, με μια λιτή ανακοίνωση, κάνει λόγο για «πρόβλημα» εξαιτίας του οποίου ο κινηματογράφος θα παραμείνει κλειστός τις επόμενες ημέρες.

Το Star City ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές του 2006, με δέκα αίθουσες κινηματογραφικών προβολών της Odeon, περίπου 1.900 θέσεις και επιπλέον παροχές εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας (Cinema Park). Στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, τα εισιτήρια στις δέκα αίθουσες έφταναν και τα 600.000 ετησίως. Όμως, εξαιτίας της ανέγερσης πολυκινηματογράφου από την Μπάμπης Βωβός στο Δέλτα Φαλήρου (Village) και την κρίση στον χώρο του θεάματος μετά το 2010, τα εισιτήρια έπεσαν στα μισά.

Τη διαχείριση των κινηματογράφων της Λεωφόρου Συγγρού είχε η Odeon Entertainment η οποία εκτός από το Odeon Star City διαχειρίζονταν στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς και δέκα άλλους χώρους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Πάτρα και Ξάνθη.

Οι επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά του θεάματος αποτυπώνονται στα αρνητικά ίδια κεφάλαια που είχε η Odeon Entertainment στα τέλη του 2018, ύψους 453.000 ευρώ καθώς και στις υποχρεώσεις που ξεπερνούσαν τα 5,4 εκατ. από 3,9 εκατ. ευρώ το 2017.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας υποχώρησε πέρυσι στα 13,5 εκατ. από 14,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά, ενώ παρουσίασε και ζημιές μισού εκατ. ευρώ. O ορκωτός λογιστής της εταιρείας (Grant Thornton) έχει εγγράψει στις οικονομικές καταστάσεις σημείωση περί «ύπαρξης ουσιώδους αβεβαιότητας η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με την δυνατότητα της Εταιρείας να συνεχίσει την δραστηριότητα της».

Με πληροφορίες από Καθημερινή

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, ΚΛΕΙΣΤΟΣ, ODEON STAR CITY


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!