κλειστή-η-μεσογείων-επεισόδια-με-ρομ-1103304
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.12.2022 | 13:59

Κλειστή η Μεσογείων – Επεισόδια με Ρομά

Συγκέντρωση στη Λεωφόρο Μεσογείων, πραγματοποιούν Ρομά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. Η λεωφόρος Μεσογείων είναι κλειστή στο ύψος του Νομισματοκοπείου.

Οι συγκεντρωμένοι καίνε λάστιχα και κάδους, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ΟΠΚΕ. Το πυροσβετικό όχημα που προσπάθησε να προσεγγίσει στο σημείο δέχθηκε επίθεση με πέτρες και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Νωρίτερα προκλήθηκαν σοβαρά επεισόδια έξω από το δικαστικό μέγαρο στη Θεσσαλονίκη, όπου νωρίτερα έφτασε ο αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί περιμένοντας τον αστυνομικό που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, άρχισε να πετά ξύλα, κοντάρια, πέτρες κι άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν πολύ έντονη παρουσία στο σημείο με αρκετές διμοιρίες. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ πέταξαν και χειροβομβίδες κρότου λάμψης,  όπως αναφέρει το thestival.gr.

Επεισόδια

Συγκεκριμένα ομάδα ατόμων πέταξαν ξύλα και συσκευασίες καφέ στους αστυνομικούς που απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών. Στη συνέχεια ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό με τους αστυνομικούς να ακινητοποιούν ένα άτομο, ενώ υπήρξε ένταση και αντιδράσεις για τον αφήσουν.