κλειστά-σχολεία-στην-κρήτη-λόγω-κακοκ-406783
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.02.2019 | 13:41

Κλειστά σχολεία στην Κρήτη λόγω κακοκαιρίας

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν προβλήματα στη Δυτική Κρήτη το βράδυ της Τετάρτης και για τον λόγο αυτό ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας αποφάσισε ότι σήμερα όλα τα σχολεία στην περιοχή της Σούδας να παραμείνουν κλειστά, όπως επίσης και το Λύκειο της Ν. Κυδωνίας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Χανίων

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι, έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, σε συνεννόηση και με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Μανώλη Μηλιαράκη και Στέλιο Ζερβάκη αντίστοιχα, κλειστές θα παραμείνουν αύριο (σήμερα), Πέμπτη 14/2/2019, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή της Σούδας (Νηπιαγωγείο, 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο).

Επίσης, κλειστό θα παραμείνει το Λύκειο Νέας Κυδωνίας.

Η απόφαση ελήφθη, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων, που σημειώθηκαν στις παραπάνω περιοχές, και της αναμενόμενης νέας επιδείνωσης του καιρού κατά τις πρωινές ώρες, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.).

Διευκρινίζεται ότι την Πέμπτη (14/2), το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Χανίων (πλην της Δ.Ε. Σούδας) θα βρίσκεται στις θέσεις του, για να εξυπηρετηθούν οι γονείς που, παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατούν, δεν έχουν άλλη επιλογή ασφαλούς φύλαξης και φροντίδας των παιδιών τους.

Στο Δήμο Πλατανιά

Σήμερα Πέμπτη δε θα λειτουργήσει το Δημοτικό Σχολείο Σκηνε -Φουρνε καθώς και δε θα γίνουν τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών όλων των βαθμίδων , από τις Τ.Κ. Μεσκλα, Λακκοι, Ορθουνι, Καρανου, Σεμπρωνα, Πρασε, Μανωλιοπουλο-Αποθήκες, Ψαθογιαννο-Μπαμπιολο & στο Γυμνάσιο Λύκειο Αλικιανού.

Στο Δήμο Αποκορώνου

Με απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, ανακοινώνεται η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) σήμερα Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, λόγω έντονης βροχόπτωσης που πιθανών να δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα ,κατά τόπους πτώση βράχων και χωμάτινων όγκων θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των διερχόμενων.