κλείνει-το-αστυνομικό-τμήμα-της-ομόνο-947247
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.10.2021 | 10:56

Κλείνει το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, το πλέον σημαντικό Αστυνομικό Τμήμα του κέντρου της Αθήνας κλείνει λόγω έλλειψης… προσωπικού.

Οι πολίτες, δηλαδή, που θα μεταβαίνουν στο ΑΤ Ομονοίας προκειμένου να καταγγείλουν παράνομες πράξεις θα βρίσκονται (και πιθανότατα για αρκετές ημέρες ακόμα) μπροστά σε κλειδωμένη πόρτα ή στην καλύτερη περίπτωση σε μια πινακίδα, με σφραγίδα της ΕΛ.ΑΣ., του τύπου «συγγνώμη λείπουμε».

Πρόκειται, όπως αναφέρουν έμπειροι αστυνομικοί, για μια πρωτοφανή κατάσταση, απόρροια της διαχρονικής υποστελέχωσής του αλλά και της παράλληλης απασχόλησης χιλιάδων αστυνομικών σε διάφορες άλλες υπηρεσίες αλλά και φρουρήσεις. Πρόκειται για ένα «αγκάθι» στη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο έχουν θέσει ως στόχο να εξαλείψουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου.

Βάρδιες

Βάσει πρόσφατης ενημέρωσης προς τη λεωφόρο Κατεχάκη, στην περιοχή της Αθήνας (γύρω από το κέντρο της πόλης) τις βραδινές ώρες παραμένουν ανοιχτά μόνον δύο-τρία τμήματα ασφαλείας από τα συνολικά 19 που λειτουργούν την ημέρα. Ομως, στην περίπτωση της Ομονοίας είναι η πρώτη φορά που τμήμα δηλώνει ότι θα κλείσει όλο το 24ωρο και ίσως επ’ αόριστον.

Η εξέλιξη αυτή, πάντως, αποδίδεται και στην παράλληλη δράση πολλών αστυνομικών υπηρεσιών με παρεμφερές έργο στην ίδια περιοχή (Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών, ΟΠΚΕ, Αμεση Δράση, Ομάδα ΔΙΑΣ κ.λπ.), τη στιγμή που τα αστυνομικά τμήματα αποψιλώνονται.