κλέαρχος-μαρουσάκης-έρχεται-εξπρές-κ-640481
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.05.2021 | 11:19

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται εξπρές κύμα κακοκαιρίας

Κακοκαιρία αναμένεται την Παρασκευή. Για έντονα φαινόμενα όπως κεραυνοί και χαλάζι προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Πολύ καλός θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα και η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί. Θα έχουμε ένα πέρασμα από αραιές συννεφιές από το Ιόνιο προς το Αιγαίο, χωρίς όμως να προβληματίσουν. Παραόμοιο θα είναι το σκηνικό και την Τετάρτη και την Πέμπτη όμως την Παρασκευή τα πράγματα αλλάξουν και μία σύντομη αλλά έντονη κακοκαιρία θα πλήξει πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ψυχρό μέτωπο από την κεντρική Ευρώπη θα καταφέρει να μετατοπιστεί προς τα νότια -νοτιοανατολικά τμήματα. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια την μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών που θα δημιουργήσουν έντονες θερμοκρασιακές διαφορές μεταξύ της επιφάνειας του εδάφους και ψηλά στην ατμόσφαιρα.

«Αυτό είναι που φοβόμαστε αυτή την εποχή. Αυτές οι διαφορές δημιουργούν έντονη θερμική αστάθεια, ”δυναμική” αστάθεια όπως λέμε στην μετεωρολογία με αποτέλεσμα την εκδήλωση έντονων φαινομένων. Έτσι βροχές και καταιγίδες θα χτυπήσουν την Παρασκευή τα βορειοανατολικά τμήματα, την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη. Μεγάλη προσοχή στην περιοχή της Χαλκιδικής και γενικότερα στο βόρειο-βορειοανατολικό Αιγαίο. Μεγάλη προσοχή και στους κεραυνούς και στο χαλάζι» σημείωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης και θύμισε πώς τέτοια εποχή τα τελευταία χρόνια είχαμε θύματα σε ανάλογες κακοκαιρίες τόσο στην Χαλκιδική όσο και στην Εύβοια.

Πάντως, η κακοκαιρία δεν θα έχει διάρκεια και από το Σάββατο ο καιρός θα βελτιωθεί.