κλαίει-20-000-ευρώ-βολιώτης-για-ακίνητο-που-967413
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.06.2022 | 21:00

Κλαίει 20.000 ευρώ Βολιώτης για ακίνητο που αποδείχτηκε καταχρεωμένο

«Το φυσάει και δεν κρυώνει» το πάθημά του Βολιώτης, ο οποίος ήθελε να αγοράσει ένα κτήμα στη Ζαγορά, για να ασχοληθεί με μηλοπαραγωγή και να αυξήσει το εισόδημά του και τώρα κλαίει 20.000 ευρώ! Η αγοροπωλησία έμεινε στη μέση, διότι το κτήμα ήταν χρεωμένο και δεν μπορούσε να γίνει μεταβίβαση. Ο αγοραστής κατέθεσε μήνυση κατά της ιδιοκτήτριας για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση θα απασχολήσει τη δικαιοσύνη, καθώς η δίκη έχει οριστεί για τις 20 Ιουνίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση αφορά σε αγοροπωλησία που βρισκόταν στα σκαριά από το 2019. Η αρχική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών αφορούσε στην πώληση ενός κτήματος στην τιμή των 48.000 ευρώ, με βάση τις αντικειμενικές αξίες στην περιοχή.

Μετά από διαπραγματεύσεις η ιδιοκτήτρια φέρεται να ενημέρωσε τον ενδιαφερόμενο αγοραστή ότι το τίμημα θα μειωθεί στα 30.000 ευρώ. Σταδιακά ο ενδιαφερόμενος αγοραστής κατέβαλε συνολικά 20.000 ευρώ στην ιδιοκτήτρια.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία ενημέρωση ότι το συγκεκριμένο κτήμα ήταν υποθηκευμένο λόγω χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες. Επιθυμούσε να το αγοράσει, ώστε να το αξιοποιήσει για να εξασφαλίσει ένα επιπλέον εισόδημα.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, όταν διαπίστωσε ότι το κτήμα ουσιαστικά δεν μπορεί να μεταβιβαστεί απαίτησε να πάρει πίσω τα χρήματά του, αλλά έμεινε με άδεια χέρια. Κατέθεσε μήνυση και τώρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.