κιβωτός-του-κόσμου-βρέθηκαν-κρυμμένα-1095865
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.12.2022 | 22:18

Κιβωτός του Κόσμου: Βρέθηκαν κρυμμένα και 15 κιλά χρυσαφικά

Εκτεταμένες οικονομικές έρευνες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, υπεξαίρεση και απιστία, αλλά και νέες καταθέσεις ενώπιον των εισαγγελέων για πρωτοφανείς σωματικές κακοποιήσεις σε βάρος παιδιών συνθέτουν πλέον την εικόνα των πολυεπίπεδων ερευνών που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τον πατέρα Αντώνιο, ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», και πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός του.

Οι εξελίξεις μετά την αποκάλυψη από το «ΘΕΜΑ» της κατάθεσης του 19χρονου, ο οποίος έχει καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλική κακοποίησή του, είναι ραγδαίες, με την Οικονομική Αστυνομία να ερευνά πλέον με εισαγγελική… βούλα τα οικονομικά της ΜΚΟ σε βάθος πενταετίας. Συγκεκριμένα, με εισαγγελική παραγγελία ανοίγουν τόσο όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της «Κιβωτού», με την έρευνα να εξετάζει κάθε κίνηση την τελευταία πενταετία, όσο και εκείνοι 11 φυσικών προσώπων σε βάθος επίσης πέντε ετών.

Τα πρόσωπα αυτά είναι ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, άλλα μέλη της οικογένειάς τους, καθώς και μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΜΚΟ τα προηγούμενα έτη. Δάνεια, κινήσεις, κάρτες και κάθε χρηματοοικοκονομικό προϊόν μπαίνουν τώρα στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Εισαγγελίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί οικονομικά εγκλήματα σε βαθμό κακουργήματος από τα ερευνώμενα πρόσωπα.

Και ενώ ο δικαστικός κλοιός γύρω από τον ιδρυτή της «Κιβωτού» και το στενό του περιβάλλον στενεύει μέρα με την ημέρα, τα παιδιά που φιλοξενήθηκαν σε δομές της ή διαβιούν σε αυτές ακόμη και σήμερα βιώνουν μια τρομακτική πίεση για να μην ανοίξουν το στόμα τους. «Ο μεγαλύτερος εχθρός τους τώρα είναι ο φόβος», έλεγαν στο «ΘΕΜΑ» καλά πληροφορημένες πηγές, τονίζοντας πως γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη, απαγόρευσαν με διάταξή τους στον πατέρα Αντώνιο και σε τρεις ακόμη συνεργάτες του (που πλέον έχουν απολυθεί από την «Κιβωτό») να πλησιάσουν τις δομές της για τουλάχιστον 90 ημέρες.

Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας έχουν μπει 11 πρόσωπα, μεταξύ των όποιων και ο πατέρας Αντώνιος, για απιστία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση

Υπό αυτό το κλίμα απειλών και τρομοκρατίας, ένας από τους πλέον κρίσιμους μάρτυρες της υπόθεσης κλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα να καταθέσει στις αρμόδιες αρχές στον Βόλο. Πρόκειται για τον νεαρό που είχε υποδείξει ο 19χρονος όταν κατέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλλοντας τη δική του σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα Αντώνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω μάρτυρας, ηλικίας 15 ετών, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησής του με τους ανακριτικούς υπαλλήλους ήταν τρομοκρατημένος. Παρ’ όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του φέρεται να αναφέρθηκε σε περιστατικά σωματικής κακοποίησής του, ενώ δεν αποκλείεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να επανέλθει για συμπληρωματική κατάθεση.