κιβωτός-του-κόσμου-σε-υπόμνημα-110-σελίδ-1141656
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.02.2023 | 22:39

Κιβωτός του Κόσμου: Σε υπόμνημα 110 σελίδων η απολογία του πατέρα Αντωνίου

Σε υπόμνημα 110 σελίδων το οποίο θα καταθέσει αύριο Πέμπτη (23/02) στον εισαγγελέα, ο πατέρας Αντώνιος πρόκειται να δώσει τις δικές του «απαντήσεις» στις καταγγελίες περί ασέλγειας και σεξουαλική κακοποίηση.

Τρεις μήνες μετά τις αποκαλύψεις για αναφερόμενα περιστατικά βίας πρώην τρόφιμοι σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Οργάνωσης, θα δώσει εξηγήσεις για τα όσα έχουν δηλώσει πρώην τρόφιμοι και πρώην εργαζόμενοι.

Όπως αναφέρει το MEGA, ο πατέρας Αντώνιος θα διαψεύσει ότι ευσταθούν τα όσα τον κατηγορούν ο 19χρονος και ο 15χρονος, για ασέλγεια και κακοποιήσεις

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, ο πατέρας Αντώνιος ενώπιον του εισαγγελέα θα ισχυριστεί πως τα όσα τον κατηγορούν ο 19χρονος και ο 15χρονος, για ασέλγεια και κακοποιήσεις, δεν ευσταθούν, καλώντας μάλιστα μάρτυρες να υποστηρίξουν την αθωότητά του.

Ειδικά για τις κατηγορίες του 19χρονου, ο πατέρας Αντώνιος θα ισχυριστεί ότι ο νεαρός είχε προβεί σε παράνομες πράξεις, πέραν της κλοπής του χρηματοκιβωτίου στη δομή του Βόλου, ενώ θα αναφέρει ότι σε προγενέστερο χρόνο, μιλούσε με κολακευτικά σχόλια για τη ζωή του στην Οργάνωση.

Παράλληλα, θα επικαλεστεί μαρτυρίες περίπου 7 ατόμων που θα πουν ότι ο 19χρονος ψεύδεται για τον τόπο και τον χρόνο της φερόμενης σεξουαλικής του κακοποίησης από τον πατήρ Αντώνιο.

Επιπλέον, μέσω του υπομνήματος, θα υποστηρίξει ότι δεν ευσταθούν τα όσα λέει ο νεαρός για παρενόχλησή του καλοκαιρινούς μήνες μέσα στη θάλασσα, καθώς εκεί βρίσκονταν παρόντα πολλά άτομα, συνεπώς κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να έχει συμβεί.

Παράλληλα σύμφωνα με το MEGA, θα κατατεθεί από τους μάρτυρες πως προσεγγίστηκαν και πιέστηκαν από τον 19χρονο προκειμένου να αλλάξουν την εις βάρος του κατάθεση.

Αναφορικά με τις κατηγορίες του 15χρονου, ο πατέρας Αντώνιος θα υποστηρίξει ότι στην αρχική του κατάθεση δεν είχε μνημονεύσει σεξουαλική κακοποίηση, κάτι το οποίο πιθανόν έγινε μετά από συνάντησή του με τον 19χρονο και θα επικαλεστεί μαρτυρία συγκατοίκου του ότι δεν είναι αλήθεια όσα υποστηρίζει ο νεαρός και ότι δεν είχε αντιληφθεί τίποτα σχετικό.