κιβωτός-του-κόσμου-προσπαθούν-να-κάνο-439661
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.11.2022 | 20:06

Κιβωτός του Κόσμου: Προσπαθούν να κάνουν τρία ακόμη παιδιά να μιλήσουν

Ακόμη τρεις περιπτώσεις παιδιών ερευνώνται από την Εισαγγελέα Ανηλίκων προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Πρόκειται για ανήλικους τα ονόματα των οποίων αναφέρθηκαν μέσα από μαρτυρίες στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη.

Ήδη γίνεται προσπάθεια να πειστούν τα παιδιά προκειμένου να λύσουν τη σιωπή τους, να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να μιλήσουν για όσα έχουν βιώσει.

Δυο πρώην εργαζόμενοι παιδαγωγοί στη δομή πέρασαν σήμερα το κατώφλι της Εισαγγελίας ανεβάζοντας τον αριθμό των μαρτύρων στους δώδεκα.

Οι εισαγγελείς ανηλίκων, που χειρίζονται την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσουν τους απόρρητους φακέλους παιδιών που φέρονται να έχουν καταγγείλει κακοποίηση αλλά και εκείνων που υπάρχει υποψία ότι πιθανώς έχουν κακοποιηθεί.

Παράλληλα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί φέρονται να αναζητούν στοιχεία για κακοποιητικές συμπεριφορές και μέσα από τις απόρρητες αναφορές κοινωνικών λειτουργών.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσωπα από το περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου με αφορμή τις αναφορές ότι είναι άφαντος επικοινώνησαν με την Εισαγγελία ενημερώνοντας πως ο ιερέας είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης όποτε του ζητηθεί.