κιβωτός-του-κόσμου-οι-δράστες-θα-οδηγ-1094907
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.11.2022 | 11:38

Κιβωτός του Κόσμου: «Οι δράστες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» λέει η κυβέρνηση

Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, διεμήνυσε την Κυριακή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Σε δηλώσεις του ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι όποιοι κι αν είναι οι δράστες θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. «Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι όποιος κι αν είναι ο δράστης θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη», δήλωσε. «Όσο κι αν σοκαριζόμαστε, είναι προτιμότερη η αλήθεια», πρόσθεσε.

Πρόκειται για άλλη μια βαριά υπόθεση, ύστερα από τις αλλεπάλληλες που έχουμε βιώσει τον τελευταίο καιρό, είπε προσθέτοντας πως, όπως συνέβη σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, όπως σε αυτή της 12χρονης στον Κολωνό, «κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, δεν υπάρχουν πολίτες ανώτερης ή κατώτερης βαθμίδας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές όπως και στην αστυνομία».

«Αν υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, οι δράστες θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, όποιοι κι αν είναι. Η υπόθεση αφορά παιδιά και υπάρχει μεγάλη ευαισθησία. Οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε, και οι Περιφέρειες που έχουν υπό την εποπτεία τους αυτές τις δομές και όλος ο κυβερνητικός μηχανισμός», δήλωσε και επανέλαβε: «Μην έχετε καμία αμφιβολία, όποιοι κι αν είναι οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Σε ερώτηση τι θα γίνει με τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές στην περίπτωση που υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, απάντησε: «Όλη η κοινωνία έχει συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια, συνεπώς θα πρέπει μέλημα να είναι από όλους τους φορείς η προστασία της ψυχής των παιδιών».