Categories: Κοινωνία

Κιβωτός του Κόσμου: Κουτί της δομής και σε κηδείες πολιτικών

Ένας από τους τρόπους που συνήθιζε η Κιβωτός του Κόσμου να συγκεντρώνει χρήματα είναι το κουτί της δομής στις κηδείες.

Γνωστό γραφείο τελετών στην Αττική, εκτός από τους επωνύμους, σχεδόν 5 στις 10 οικογένειες που κήδευαν τον άνθρωπο τους ζητούσαν αντί στεφάνων το κουτί της «Κιβωτού του Κόσμου όπως αποκαλύπτει η εκπομπή Live News.

Το κουτί της δομής ήταν στις κηδείες της Φώφης Γεννηματά, του Δημήτρη Τσοβόλα, του Γιώργου Τράγκα και του Δάκη.

«Στις 10 οι 5 (ζητούσαν κάλπη). Το ζήταγε η οικογένεια επίμονα. Κι εμείς να μην το θέλαμε για να πουλήσουμε κανένα στεφάνι που λέει ο λόγος, ζητάγανε να βάλουν την “Κιβωτό”» αναφέρει υπάλληλος γραφείου τελετών.

Κι ενώ σε προβεβλημένες κηδείες τηρούνταν κατά γράμμα οι κανόνες με σφραγισμένη κάλπη, ντοσιέ και ονομαστικές λίστες, δεκάδες είναι οι καταγγελίες στο LIVE NEWS πως στις δικές τους κηδείες τίποτα από όλα αυτά δεν γινόταν.

Μεγάλο ποσό στο κουτί
-Καμία απόδειξη δεν πήραμε, καμία ευχαριστήρια κάρτα που βγήκε αυτή η κυρία που βγήκε στον Ευαγγελάτο και έλεγε ότι στέλναμε όλα αυτά. Ας έρθει σε μένα να μου πει πότε μου έστειλε κάρτα.
-Δεν σας πήρε ποτέ κανένας τηλέφωνο;
-Κανένας.

Ο άνθρωπος αυτός κήδεψε τον πατέρα του πριν λίγα χρόνια. Καταγγέλλει στο LIVE NEWS πως αν και μαζεύτηκαν στην κάλπη τουλάχιστον 2.000 ευρώ, δεν κόπηκε καμία απόδειξη.

-Επειδή είμαστε μια οικογένεια με μεγάλο σόι, γνωστούς, φίλους, υπήρχαν γύρω στα 800 άτομα. Κι είπαμε να μην βάλουμε στεφάνια και να τα βάλουμε στο κουτί. Υπήρχε ένα πολύ μεγάλο ποσό.
-Πώς ξέρετε ότι μαζεύτηκε μεγάλο ποσό; Σας ενημέρωσαν;
-Αφού έβαλα 2.000 ευρώ μόνος μου; Για την ψυχή του πατέρα μου. Έβαλα εγώ από το πορτοφόλι μου 2.000 ευρώ.

Στο ίδιο έργο θεατής και στην κηδεία της μητέρας του. Τότε μέσα στον πόνο του δεν είχε δώσει τη δέουσα σημασία όπως λέει.

«Πάλι υπήρχε το κουτί. Πάλι δεν βάλαμε για στέφανα και τέτοια και πήγαν στο κουτί. Κανένας πάλι καμία απόδειξη, ούτε χειρόγραφη, ούτε τρυπημένη της εφορίας. Κανένας, τίποτα απολύτως. Κανένας δεν πήρε απόδειξη» λέει.

Δεν με ενημέρωσαν για το πόσο
Απόδειξη και επιστολή δεν έλαβε πάντως ούτε ένας Ροδίτης που κήδεψε πέρυσι τον πεθερό του και ζήτησε αντί στεφάνων να καταβληθεί χρηματικό ποσό στην «Κιβωτό».

«Πέρυσι είχαμε τον θάνατο του πεθερού μου και αντί στεφάνων έκανα εγώ μια ανάρτηση στο facebook να κατατεθούν χρήματα στην “Κιβωτό”» αναφέρει ο καταγγέλλων.

Επειδή η κηδεία τελέστηκε στην Ρόδο αντί κάλπης η δομή του έστειλε τραπεζικό λογαριασμό.

«Μου έδωσαν τον αριθμό λογαριασμού. Και μου είπαν όταν ολοκληρωθεί αυτό το πράγμα θα με πάρουν τηλέφωνο και θα μου πουν για το ποσό και ένα ευχαριστήριο. Κανείς δεν με πήρε τηλέφωνο ενώ κατατέθηκαν χρήματα. Κανείς δεν με ενημέρωσε για το ποσό που πήγε στην «Κιβωτό». Τίποτα» προσθέτει.

Ζητούσαν οικονομική στήριξη
Απόδειξη μπορεί να μην του έστειλαν αλλά εκείνα που δεν αμελούσαν ποτέ να στείλουν ήταν τα προωθητικά μηνύματα κάθε Πάσχα, Χριστούγεννα, και Δεκαπενταύγουστο, ζητώντας του οικονομική στήριξη.

«Και δεν είναι μόνο αυτό. Χριστούγεννα, Πάσχα, Δεκαπενταύγουστο μας έστελναν μηνύματα στα κινητά μας για να ενισχύσουμε την ομάδα αυτά. Και πάντα στέλναμε, ως τετραμελής οικογένεια» αποκαλύπτει ο καταγγέλλων.

Το «κουτί της Κιβωτού» σύμφωνα με τις καταγγελίες πήγαινε άδειο σε κηδείες και μνημόσυνα και έφευγε φορτωμένο με δωρεές ανθρώπων από το υστέρημα τους

Comments are closed.


Recent Posts

Αγ. Δημήτριος: Συμπλοκή ανηλίκων στο Metro Mall με τραυματίες

Σοβαρό περιστατικό βίας με τραυματίες σημειώθηκε την Παρασκευή στο Metro Mall στον Αγίο Δημήτριο. Λίγο πριν από τις 9 το…

7 λεπτά ago

Μητσοτάκης σε TikTok με… ντολμαδάκια στον Έβρο (βίντεο)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην περιοδεία του στον Έβρο, είχε μία διαφορετική συνάντηση με ένα παιδί. Το συγκεκριμένο παιδί, όπως μπορείτε…

23 λεπτά ago

Πορτογαλία: Το κοινοβούλιο ψήφισε ξανά υπέρ της ευθανασίας

Το πορτογαλικό κοινοβούλιο υιοθέτησε σήμερα για άλλη μια φορά έναν νόμο υπέρ της αποποινικοποίησης της ευθανασίας, ο οποίος επαναδιατυπώθηκε μετά…

45 λεπτά ago

Στις φλόγες η Ισπανία – Περισσότερες από 100 πυρκαγιές

Παραπάνω από 100 εστίες φωτιάς, μαίνονται στη βόρεια Ισπανία, οι περισσότερες αποτέλεσμα εμπρησμού, ενώ μία από αυτές επί μία εβδομάδα…

54 λεπτά ago

Τσίπρας από Καλαμάτα: Με καθαρές προτάσεις & καθαρά χέρια διεκδικούμε την ψήφο του λαού

Ως «πρώτο βήμα που θα φέρει την πολιτική αλλαγή και τη δικαιοσύνη» χαρακτήρισε τη σημερινή του ομιλία στην Καλαμάτα ο…

57 λεπτά ago

Στις ράγες από Δευτέρα τα πρώτα επιβατικά τρένα

Στις ράγες ξανά τα πρώτα επιβατικά τρένα   Η Hellenic Train ενημέρωσε το επιβατικό κοινό, με ανακοίνωσή της το απογευμα της Παρασκευής,…

1 ώρα ago