κιβωτός-του-κόσμου-καταγγελίες-και-γι-1100042
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.11.2022 | 17:59

Κιβωτός του Κόσμου: Καταγγελίες και για τις δωρεές ακινήτων

Συγκεκριμένα και όπως κατήγγειλε στον Alpha μια γυναίκα, η μητέρα της την αποκλήρωσε και έγραψε τα πάντα στην Κιβωτό του Κόσμου. Τι σημαίνει τα πάντα; Δύο σπίτια, ένα αυτοκίνητο και μια μηχανή. Το περίεργο σ’ αυτή την περίπτωση είναι πως η μητέρα της γυναίκας φέρεται να υπέγραψε μια διαθήκη την ώρα που είχε διαγνωσθεί με σοβαρή ψυχική ασθένεια αλλά και μεγάλο ποσοστό αναπηρίας.

Σύμφωνα με την κόρη της, τη μητέρα της προσέγγισαν άνθρωποι την περίοδο που εκείνη έκανε χημειοθεραπείας και ενώ βρίσκονταν σε ισχύ τα πρωτόκολλα για τον covid στα νοσοκομεία, λόγω των οποίων δεν μπορούσε να βρίσκεται στο πλευρό της κάποιος συγγενής της.

Η γυναίκα, αναφέρει συγκεκριμένα: «Η μητέρα μου έγραψε ένα διώροφο σπίτι, το σπίτι που μένω τώρα. Γνώρισε μια κυρία στο νοσοκομείο που έκανε τις χημειοθερεπείες της, η οποία δεν ήταν άρρωστη ούτε είχε κάποιο συγγενικό πρόσωπο. Είχε άντρα και γιο δικηγόρο και μια φίλη συμβολαιογράφο που συντάχθηκε η διαθήκη. Η διαθήκη είναι πολύ έξυπνα διατυπωμένη, με αποκληρώνει με ακραία πράγματα ότι τη χτυπούσα και την έβαζα να τρώει τα αποφάγια μου. Η μητέρα μου είχε ασθένειες ψυχικές και σωματικές, δεν θεωρώ ότι είχε τη διαύγεια, αλλά δεν μπορούσε και να βγει από το σπίτι για να το κάνει όλο αυτό. Η ψυχική ασθένεια ήταν διαγνωσμένη με χαρτί γιατρού. Κατάφερα με μεγάλη οικονομική δυσκολία να κάνω αγωγή».

Πώς όμως κατάφεραν και την προσέγγισαν; Σύμφωνα με την κόρη «τις περισσότερες ώρες δούλευα, ήταν πάντα μαζί της ο μπαμπάς της, εγώ τη φρόντιζα στο σπίτι περισσότερο. Όταν έκανε τις θεραπείες δεν επιτρεπόταν λόγω covid να μπει ο παππούς μου μαζί της».

Μάλιστα όπως ανέφερε η ίδια, στο κατώφλι της εμφανίστηκαν δύο κύριοι με εξουσιοδότηση από την πρεσβυτέρα, οι οποίοι της ζήτησαν να μπουν στο σπίτι και να αλλάξουν κλειδαριές, χωρίς να έχει γίνει αποδοχή κληρονομίας.

Γυναίκα με άνοια δώρισε το σπίτι της στην Κιβωτό εν ζωή

Δύο ακόμα άτομα, έχουν καταθέσει αγωγή κατά της «Κιβωτού του Κόσμου» για το σπίτι της θείας τους. Σύμφωνα με την καταγγελία των ίδιων, αλλά και των γειτόνων, είκοσι μέρες μετά την κηδεία της, έμαθαν ότι είχε κάνει συμβόλαιο και είχε παραχωρήσει το σπίτι της στην Κιβωτό. Το σπίτι παραμένει αναξιοποίητο και τα ανίψια έχουν ξεκινήσει δικαστική διαμάχη για να το διεκδικήσουν.

Σύμφωνα με τους ίδιους όταν το συμβόλαιο της παραχώρησης συντάχθηκε, η θεία τους έπασχε από άνοια. «Δεν το παραχωρήσαμε στην Κιβωτό. Το παραχώρησε η θεία μας, όταν είχε άνοια. Έχουμε κάνει αγωγή στην «Κιβωτό». Η «Κιβωτός πρέπει να προσέγγισε τη θεία, όχι η θεία την «Κιβωτό». Νομίζω ότι έγινε από πρόθεση, γι αυτό κάναμε και αγωγή».

Η ανιψιά της γυναίκας, αναφέρει: «Το έμαθα 19 Ιανουαρίου, που πέθανε η θεία μου, 14 Φεβρουαρίου με πήραν από τη γειτονιά, ότι είναι δύο παπάδες και πειράζουν την εξώπορτα. Πήγα με το κλειδί μου και είχαν αλλάξει τις κλειδαριές. Η θεία είχε κάνει διαθήκη το 2012 που άφηνε το σπίτι στον αδερφό μου και το 2020 που είχε άνοια την «έψησαν» από την Κιβωτό του Κόσμου και τους έκανε δωρεά εν ζωή το σπίτι, με συμβόλαιο, ενώ είχε άνοια. Υποψιάζομαι μια φίλη της και την κοπέλα που την κράταγε».