κιβωτός-του-κόσμου-η-ώρα-της-απολογίας-1101025
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.02.2023 | 23:00

Κιβωτός του Κόσμου: Η ώρα της απολογίας για τον πατέρα Αντώνιο

Μέσω υπομνήματος θα δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες περί ασέλγειας σε βάρος δύο αγοριών 19 και 15 ετών, ο πατέρας Αντώνιος την Πέμπτη.

Όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ, στο υπόμνημα 90 σελίδων επικαλείται στοιχεία που είτε διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των δύο αγοριών είτε αποδίδουν στις καταγγελίες τους ιδιοτελή κίνητρα.

Στο μεταξύ «διαστάσεις θρίλερ» προσδίδουν στην υπόθεση οι αναφορές για ξυλοδαρμούς και απειλές σε βάρος σημαντικών μαρτύρων.

Δεκαπεντάχρονος φιλοξενούμενος στη δομή κατήγγειλε πως δέχτηκε επίθεση από δύο άτομα που τον χτύπησαν λέγοντας του «εσύ είσαι με την μεριά του πατέρα».

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στις αρχές Φεβρουαρίου ένας πρώην φιλοξενούμενος της «Κιβωτού του Κόσμου» προσπάθησε να συναντήσει τον 15χρονο που έχει καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια πιθανόν για να του ασκήσει πίεση και να τον υποχρεώσει να αλλάξει την κατάθεσή του.

Η υπερασπιστική γραμμή του πατέρα Αντώνιου

Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και ξυλοδαρμό.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι δέχεται επικοινωνιακό πόλεμο.

Ωστόσο, στο στόχαστρο έχουν μπει και οι λογαριασμοί του καθώς βρέθηκαν μεγάλα ποσά, ενώ διαπιστώθηκε ότι το 2018 υπήρχαν συνολικές καταθέσεις ύψους 150.000 δολαρίων, ενώ τον επόμενο χρόνο, το 2019, οι συνολικές καταθέσεις ήταν 113.000 δολάρια.

Η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας αναμένεται να διευρυνθεί αν βρεθούν και άλλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από την οικονομική επιφάνεια του ίδιου και της πρεσβυτέρας.

Το υπόμνημά του, προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις ενώπιο του δικαστηρίου, θα εκπονηθεί συνολικά από τρεις δικηγόρους και θα βασιστεί σε τρεις πυλώνες: στους ακριβείς χρόνους που τελέστηκαν τα καταγγελλόμενα, τη σχέση που είχε ο πατέρας Αντώνιος με τον 19χρονο που άνοιξε τον «ασκό» των καταγγελιών και το ημερολόγιο κινήσεων της Κιβωτού του Κόσμου.

Εκτός των καταγγελιών του 19χρονου και του 15χρονου για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις, στο υπόμνημα του πατέρα Αντώνιου θα πρέπει να υπάρχουν εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες παιδιών.