κιβωτός-του-κόσμου-εμφάνιζε-στέρηση-ε-1095837
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.11.2022 | 17:44

Κιβωτός του Κόσμου: Εμφάνιζε στέρηση εσόδων αλλά το ετήσιο πλεόνασμα έφτανε το 1 εκατομμύριο ευρώ

Νέες αποκαλύψεις για την “Κιβωτό του Κόσμου” που ίδρυσε ο πατέρας Αντώνιος έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, η “Κιβωτός του Κόσμου” εμφάνισε στην ιστοσελίδα της ότι είχε στέρηση εσόδων, κάτι που όμως δεν ίσχυε. Όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ, η ΜΚΟ είχε έσοδα 4 με 5 εκατομμύρια το χρόνο και το ετήσιο πλεόνασμα κυμαινόταν από 500.000 ευρώ έως 1 εκατομμύριο ευρώ.

«Έπαιρναν επιδόματα στα ονόματά μας»

Υπενθυμίζουμε ότι ο 23χρονος Νίκος, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του έζησαν περισσότερα από έξι χρόνια στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», στην Αθήνα και τα Ιωάννινα, κατήγγειλε -μιλώντας στο newsit.gr, ότι τα μέλη της Κιβωτού έβρισκαν τρόπο για να παίρνουν την επιμέλεια των παιδιών από τα συγγενικά τους πρόσωπα.

«Έβαζαν ανθρώπους να είναι οι παιδαγωγοί μας και δεν είχαν καν ένα χαρτί. Ο άλλος ήταν θεατρίνος, ο άλλος ζωγράφος. Αφότου μπήκα στην Κιβωτό, η γιαγιά μου είχε ακόμα την επιμέλειά μου. Και μόλις το έμαθε η γιαγιά μου ότι έκοψαν τον αδερφό μου από το σχολείο τρελάθηκε».

Σύμφωνα με τον 23χρονο, εκείνη την περίοδο “το δεξί χέρι του πάτερ Αντώνιου μαζί με την γυναίκα του κλέβουν την επιμέλεια από τη γιαγιά μου κρυφά και μετά έπαιρναν επιδόματα στα ονόματά μας, η μάνα μου ήταν χωρίς λεφτά, χωρίς φαγητό και να της παίρνουν τα επιδόματα. Και αγόραζαν σπίτια και νέα αμάξια. Ό,τι θέλουν κάνουν, ξέρουν τους πάντες, είναι ολόκληρο κύκλωμα. Ένα από τα πρώτα παιδιά που είχε ο πατέρας Αντώνιος – και άλλοι μέσα στην Κιβωτό – όταν ενηλικιώθηκα και ήθελα να φύγω μου έλεγαν συνέχεια ότι θα αποτύχω στη ζωή μου, “θα καταλήξεις πρεζάκιας, θα καταλήξεις σαν τους γονείς σου, έχετε το ίδιο DNA”. Ευτυχώς, τον αδερφό μου μπόρεσε και τον έβγαλε στα 17 του ο πατέρας μας. Έφερναν παιδοψυχολόγους, επιλεγμένα άτομα πηγαίναμε να μιλήσουμε και μετά οι ψυχολόγοι πήγαιναν και τα έλεγαν στον πάτερ”.