Categories: Κοινωνία

Κιβωτός: Έγινε μήνυση για κακοποίηση – Κανείς δεν κλήθηκε να καταθέσει

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός 8χρονου αγοριού, για την πολλαπλής μορφής κακοποίηση που υποστηρίζει ότι υπέστη μέσα σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου».

Η μητέρα του ήταν εκείνη που επέμενε να ακουστεί η φωνή του παιδιού της να καταγγέλλει όσα ανατριχιαστικά αναφέρει ότι έχει βιώσει, μέσα στην δομή φιλοξενίας όπου υποτίθεται τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκουν μια ζεστή αγκαλιά, στοργή και φροντίδα.

Το παιδί αναφέρει ότι το κλείδωναν στο περιβόητο κλουβί, όταν έκανε αταξίες και πως το «ξεχνούσαν» στην απομόνωση για ώρες, ότι του έδιναν να φάει χαλασμένο φαγητό, ότι το είχαν χωρίσει από τα αδέλφια του και ότι έχει υποστεί και σωματική βία από ανθρώπους της «Κιβωτού του Κόσμου».

«Το καλοκαίρι του 2022 τα δυο αγόρια κακοποιήθηκαν»

Ο Στυλιανός Σμπώκος ανέφερε: «Τα τρία παιδιά αυτής της γυναίκας μπήκαν στην Κιβωτό μετά από εισαγγελική παρέμβαση εξαιτίας δήθεν παραμέλησης προς αυτά κι έτσι το καλοκαίρι του 2022 τα δύο αγόρια κακοποιήθηκαν».

Ο δικηγόρος κατήγγειλε ότι υπάρχουν φωτογραφίες από την πλευρά της μητέρας που αποδεικνύουν την κακοποίηση των δύο ανήλικων αγοριών.

Τα αγόρια χτυπήθηκαν με συνέπεια να υποβληθούν μηνύσεις σε αστυνομικό τμήμα. Ενώ και το κορίτσι της οικογένειας που είναι 4 ετών παρουσίασε μία συμπεριφορά να τρομάζει, να ξυπνάει τα βράδια, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

Μετά τις μηνύσεις τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην δομή του Βόλου με την αιτιολογία έλλειψης χώρου.

Στην δομή του Βόλου κακοποιήθηκαν και η κακοποίηση αυτή αποτελεί μέρος της καταγγελίας που είχε κάνει υπάλληλος της δομής του Βόλου που παραιτήθηκε.

Ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι για την κακοποίηση που συνέβη στα παιδιά στην δομή του Βόλου δεν κατέθεσαν μήνυση γιατί σκοπός της μητέρας ήταν να πάρει πίσω τα παιδιά της.

Έγιναν επανειλημμένες αιτήσεις στην Εισαγγελία του Βόλου για να επανεξεταστεί το θέμα και το αποτέλεσμα ήταν η κα. Εισαγγελέας Ανηλίκων να πιστέψει την μητέρα, αγνόησε τις εκθέσεις των κοινωνικών υπηρεσιών και των δομών, όπως περιέγραψε ο δικηγόρος.

Στις 17 Οκτωβρίου με νέα διάταξη τα παιδιά επέστρεψαν στην μαμά τους.

«Έχουμε ιατροδικαστική έκθεση που αποδεικνύει την κακοποίηση»

Στη συνέχεια ο κ. Σμπώκος τόνισε ότι τα παιδιά έχουν εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η ιατροδικαστική εξέταση έγινε όταν έγινε η κακοποίηση. Η απάντηση της δομής στην μήνυση αυτή ήταν να πει ότι τα παιδιά έχουν χτυπήσει ανεβαίνοντας πάνω στα δέντρα».

Ο δικηγόρος κατέληξε: «Τα παιδιά μέχρι και σήμερα δεν έχουν κληθεί από την Αστυνομία να καταθέσουν».

Comments are closed.


Recent Posts

Τσίπρας: Παρουσιάζει αύριο στο Ζάππειο τον προεκλογικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, αύριο Τρίτη 31/1/2023, στις 13:00 στην Αίθουσα 5 του Ζαππείου θα προβεί…

21 λεπτά ago

Τι λέει για Ελληνοτουρκικά – Κύπρο η αντιπολίτευση στην Τουρκία

Εκτενείς αναφορές στην εξωτερική πολύ και στα ελληνοτουρκικά έχει το μανιφέστο που παρουσίασαν τη Δευτέρα τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης στην…

32 λεπτά ago

Eurodrip: Έντονη κινητοποίηση για την απόλυση του προέδρου του σωματείου

Στην πύλη του εργοστασίου της Eurodrip στα Οινόφυτα παραμένουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας, απεργοί εργαζόμενοι, συνάδελφοι τους και εκπρόσωποι…

38 λεπτά ago

Η Ουκρανία κατηγορεί την ΔΟΕ: «Υποστηρίζει Τον Πόλεμο…»

Τις έντονες αντιδράσεις της Ουκρανίας, έχουν προκαλέσει οι σκέψεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να επιτρέψει τη συμμετοχή των Ρώσων και…

43 λεπτά ago

Αυτό είναι το νέο ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ

Συγκροτήθηκε σε σώμα στις 27/01/2023, το 19μελές Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ, μετά από πρόσκληση του Συμβούλου του ‘’ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ’’ που πλειοψήφησε στις…

47 λεπτά ago

Επιστρέφει το Φεστιβάλ ερωτισμού στην Ελλάδα – Που θα γίνει

Το «EROTICArt Festival» μετά από απουσία 3 ετών επιστρέφει ανανεωμένο και μεγαλύτερο από ποτέ. Σηματοδοτώντας την έναρξη του καλοκαιριού, σε…

57 λεπτά ago