κυβερνητικό-σχέδιο-μεταφοράς-2000-προσφύ-97752
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.08.2016 | 15:20

Κυβερνητικό σχέδιο μεταφοράς 2000 προσφύγων στην Κρήτη και 1000 στη Θήβα

Κυβερνητικό σχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής για τη μεταφορά 1000 προσφύγων στη Θήβα και άλλων 2000 στην Κρήτη, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιήσει ως χώρο φιλοξενίας προσφύγων το πρώην κλωστήριο Σαγίρογλου, στη θέση Χαραϊντίνη πλησίον του Στρατοπέδου Θηβών, ενώ στην Κρήτη οι μετανάστες θα «μοιραστούν» κατά 500 στους τέσσερις νομούς.

Εξάλλου στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του για την Κρήτη και τη φιλοξενία προσφύγων στο νησί, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής.

Ο Γιάννης Μουζάλας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ερωτηθείς για την φράση που του αποδόθηκε σχετικά με το ότι «Η Κρήτη δεν είναι καμία εκλεκτή φυλή» δήλωσε: «Ποτέ δεν είπα τέτοιο πράγμα. Για όνομα του Θεού, αυτά δεν ανέχονται σε μία σοβαρή συζήτηση. Αυτό που είπα εν τη ρύμη του λόγου ήταν ότι δεν γίνεται να μην πάρει η Κρήτη και να πάρει η Ελλάδα, εννοώντας την κεντρική Ελλάδα».

Όσον αφορά στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο παρουσία του Υπουργού, του Περιφερειάρχη και των τεσσάρων Δημάρχων, ο κ. Μουζάλας, επιβεβαίωσε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και είπε: «Ζήτησα από τους δημάρχους να βρουν χώρους για να φιλοξενήσουν αυτούς τους ανθρώπους, να μην δημιουργηθούν γκέτο και να είναι λιγότεροι από 500. Από την μεριά τους οι δήμαρχοι ζήτησαν κάποιους όρους τους οποίους δέχτηκα: να είναι μόνο οικογένειες, να είναι ομοιογενής ο πληθυσμός και σχετικά με την θρησκευτικότητα, να μην υπάρχουν σε ένα camp σκληροί Σουνίτες με σκληρούς Σιίτες που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα».

Οι προτάσεις των δήμων θα συζητηθούν σε νέα σύσκεψη υπό τον υπουργό που θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου.