Κύπελλο Εθνών: Η νέα διοργάνωση που σχεδιάζει η UEFA

Δημοσίευμα από την Ισπανία, αναφέρει πως η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στο Συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, 20/9, θα οριστικοποιήσει τη δημιουργία μιας νέας διοργάνωσης, που θα ονομάζεται Κύπελλο Εθνών.

Από αυτό, θα κριθούν και τέσσερις θέσεις για το Euro 2020, ενώ, οι τέσσερις ομάδες που θα καταλάβουν την πρωτιά στα γκρουπ του νέου τουρνουά, θα παίξουν σε πλέι-οφ τα οποία θα αποφέρουν και σημαντικό οικονομικό όφελος στις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των χωρών.

Στόχος της δημιουργίας του Κυπέλλου Εθνών θα είναι να σταματήσουν τα φιλικά μεταξύ των εθνικών ομάδων.

Οι 55 χώρες μέλη της UEFA θα χωριστούν σε τέσσερις υποκατηγορίες (Α, B, Γ, Δ) βάσει και της κατάταξης της Ομοσπονδίας το Νοέμβριο του 2017.

Στις κατηγορίες Α’ και Β’ θα υπάρξουν τέσσερις όμιλοι των τριών ομάδων, στη Γ’ κατηγορία ένας όμιλος των τριών και τέσσερις των τεσσάρων, ενώ στη Δ’ κατηγορία τέσσερα γκρουπ των τεσσάρων.

Σε κάθε όμιλο, θα υπάρχουν παιχνίδια εντός κι εκτός έδρας, αλλά περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές όταν προκύψει και η επίσημη ανακοίνωση από την UEFA.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, UEFA, ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!