κινητοποίηση-μαθητών-μουσικών-και-κα-583712
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.01.2019 | 14:20

Κινητοποίηση μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων στο υπουργείο Παιδείας

Με κεντρικό αίτημα την «κατάργηση των χιλιομετρικών εμποδίων στη μόρφωση των παιδιών μας», η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών διαμαρτύρεται έξω από το υπουργείο Παιδείας για την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία αποκλείονται περίπου 5.000 παιδιά από τις δωρεάν μεταφορές.

Οι γονείς αντιδρούν στην εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις μεταφορές μαθητών, που θέτει νέα εμπόδια για τη δωρεάν μετακίνηση από και προς το σχολείο. Ειδικότερα, με την ΚΥΑ, που πρακτικά τίθεται σε ισχύ από το 2019-2020, μπαίνουν χιλιομετρικοί περιορισμοί, 3 χλμ. για το Γυμνάσιο και 5 χλμ. για το Λύκειο, προκειμένου οι μαθητές να δικαιούνται δωρεάν μεταφορά. Για τα Μουσικά Σχολεία ορίζει ότι τα παιδιά δικαιούνται μεταφορά όταν κουβαλούν βαριά όργανα, ενώ αν κουβαλούν ελαφριά όργανα πρέπει να μένουν πάνω από 1,5 χλμ. από το σχολείο.

Το ζήτημα ανέδειξε ο Σύλλογος Γονέων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου, μέσα και από τη μουσική – καλλιτεχνική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων του δήμου, με τη συμμετοχή και άλλων σχολείων, την περασμένη Κυριακή.

«Η Τέχνη είναι εξέλιξη γιατί όχι και η εκπαίδευση», γράφουν οι μαθητές στα πανό.