Κινεζικός πύραυλος: Λήξη συναγερμού – Πού έπεσε

Ένας Κινεζικός πύραυλος βρισκόταν εκτός ελέγχου και υπήρχε αγωνία τελικά για το που θα καταλήξει, τα νέα όμως είναι ευχάριστα.
Κινεζικός πύραυλος ήταν εκτός ελέγχου και υπήρχε κίνδυνος για το που θα καταλήξει, με τις πιθανότητες να είναι να πέσει σε μη κατοικημένη περιοχή.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ τόνισε πως o τελικός του προορισμός μπορεί να είναι: «βόρεια από τη Νέα Υόρκη, τη Μαδρίτη και το Πεκίνο, έως και νότια από τη Χιλή και το Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας».

Τελικά υπήρξε λήξη συναγερμού. Τα συντρίμμια του κινεζικού πύραυλου βρέθηκαν. Οι διαστημικές υπηρεσίες έκαναν γνωστό τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής πως κατέληξε στον Ινδικό Ωκεανό.

Οι συντεταγμένες δείχνουν ότι το σημείο πρόσκρουσης βρίσκεται στον ωκεανό κάπου νοτιοδυτικά της Ινδίας και της Σρι Λάνκα . Πάντως τα περισσότερα απομεινάρια του, κάηκαν με το που εισήλθε στην ατμόσφαιρα.

Πάντως παρά το γεγονός πως η διαδρομή του είχε χαρακτηριστεί ως απρόβλεπτη, οι περισσότεροι Αμερικανοί αστροφυσικοί , έπεσαν μέσα πως θα έπεφτε πάνω από τον ινδικό ωκεανό.

Σε μερική επιφυλακή βρέθηκαν και τα ελληνικά σώματα ασφαλείας με αφορμή τον πύραυλο που ζύγιζε 21 τόνους. Η Κίνα πάντως σχεδιάζει συνολικά έντεκα αποστολές το 2021 και το 2022 ώστε να ολοκληρώσει τον διαστημικό της σταθμό.

Όλες αυτές είναι μέρος του γενικότερου σχεδίου, να γίνει μία από τις μεγαλύτερες και διαστημικές δυνάμεις ως το 2030. Ώστε να φθάσει στο επίπεδο των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας και να δημιουργήσει τον πιο εξελιγμένο διαστημικό σταθμό που θα υπάρχει γύρω από την γη.

Η Κίνα εκτόξευσέ δοκιμαστικά το Long March 5b τον Μάιο του 2020, αλλά και εκείνη η αποστολή τελείωσε επίσης με μια ανεξέλεγκτη πτώση με τον πύραυλο να πέφτει λίγο έξω από την ακτή της Δυτικής Αφρικής.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΥΡΑΥΛΟΣ, ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]