κίνδυνος-στα-σχολεία-τραυματισμοί-μα-47894
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.04.2017 | 10:35

Κίνδυνος στα σχολεία: Τραυματισμοί μαθητών λόγω… Survivor

Το Survivor είναι το νέο τηλεοπτικό «μικρόβιο» που έχει χτυπήσει την ελληνική κοινωνία. Μαζική υστερία καταλαμβάνει μικρούς και μεγάλους τα βράδια όταν προβάλλεται και οι πόλεις γύρω στις 9.00 «νεκρώνουν».

Όμως η …τρέλα δεν σταματά μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες. Aκόμη και στα Δημοτικά Σχολεία, το θέμα μονοπωλεί τις συζητήσεις των παιδιών. Βέβαια τα 10χρονα δεν περιορίζονται μόνο στα σχόλια. Στα διαλείμματα στήνουν παιχνίδια ανάλογα με αυτά του Survivor.

Παιχνίδια βέβαια που στο προαύλιο ενός σχολείου, με τη χρήση υλικών που δεν προφυλάσουν τα παιδιά εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους. Οι μικροί μαθητές μάλιστα, βάζουν εμπόδια ανάλογα με αυτά που με δυσκολία ξεπερνούν ακόμα και οι ενήλικες που συμμετέχουν στο τηλεοπτικό παιχνίδι του SKAI.

Το κακό φυσικά δεν άργησε να γίνει. Όπως καταγγέλλουν γονείς μαθητών δημοτικού σχολείου στην Πάτρα, πριν μερικές ημέρες, παιδάκι τραυματίστηκε στην διάρκεια ενός τέτοιους δύσκολου παιγνιδιού με εμπόδια που τοποθέτησαν συμμαθητές του στο σχολείο.

Ακόμα οι μαθητές, δείχνουν προτίμηση ακόμη και σε φαγητά τα οποία κερδίζουν υπό την μορφή «επάθλου» οι διάσημοι ή οι μαχητές και φροντίζουν να δίνουν ανάλογα έπαθλα.

Η φαντασία των παιδιών είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη, συνεπώς δημιουργούν αγωνίσματα με περίσσια εφευρετικότητα αλλά και μεγάλες δυσκολίες, προκειμένου να κερδίσουν τα έπαθλα. Όμως μερικές φορές το παιχνίδι …επιβίωσης κρύβει παγίδες.