κυκλοφόρησαν-σήμερα-῾῾τα-νέα῾῾-το-60620
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.02.2017 | 09:30

Κυκλοφόρησαν σήμερα ῾῾Τα Νέα῾῾ – Το μήνυμα στους αναγνώστες (φωτο)

«Οι εφημερίδες είναι τελικά πολύ ανθεκτικές κι ενίοτε αρνούνται να πεθάνουν ή έστω να παραδοθούν στους δυνάστες τους», γράφει χαρακτηριστικά στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα ῾῾Τα Νέα῾῾, φιλοξενώντας στη δεύτερη σελίδα editorial με τίτλο: «Πάλι εδώ».

Ta Nea_aftodioikisi

«Οι εφημερίδες είναι τελικά πολύ ανθεκτικές κι ενίοτε αρνούνται να πεθάνουν ή έστω να παραδοθούν στους δυνάστες τους. Όσοι βιάστηκαν να χαρούν για το τέλος μας, ας περιμένουν. Θα έχει πολλούς γύρους αυτός ο αγώνας και προφανώς δεν θα τελειώσει κρυφά», σημειώνει η εφημερίδα και συνεχίζει:

«Μπορεί να χάσαμε για μερικές μέρες το καθημερινό μας ραντεβού μαζί σας, αλλά έστω κι έπειτα από αυτή την περιπέτεια είμαστε πάλι εδώ όπως σας είχαμε υποσχεθεί στο τελευταίο, αλλά όχι έσχατο, φύλλο της περασμένης Τετάρτης. Η συγκίνηση και η χαρά περισσεύουν αλλά δεν περιττεύουν και με την ευκαιρία θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους χιλιάδες φίλους και αναγνώστες μας».

«Οι εξελίξεις φαίνεται πως μας δίνουν το αναγκαίο οξυγόνο (διαβάστε αναλυτικά δίπλα – σ.σ. ρεπορτάζ για την απόφαση του Πρωτοδικείου για τον ΔΟΛ) για να μπορούμε – τόσο Τα Νέα όσο και Το Βήμα και τα υπόλοιπα Μέσα του ΔΟΛ- να κυκλοφορούμε κανονικά όπως συμβαίνει για κοντά εκατό χρόνια τώρα. Μια γενναία αλλά πρωτίστως λογική και νόμιμη δικαστική απόφαση απελευθερώνει πόρους από τα δικά μας έσοδα για να εξυπηρετηθούν οι βασικές μας ανάγκες. Οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι στέκονται με αξιοπρέπεια στον ρόλο τους, υπερασπιζόμενοι το αγαθό της ενημέρωσης και την ανεξαρτησία του επαγγέλματος. Άλλωστε από την κυκλοφορία που φέρει έσοδα και δεν παράγει ζημίες ουδείς πρόκειται να χάσει και αυτό το ξέρουν καλά οι επαΐοντες περί τα οικονομικά τραπεζίτες και λοιποί εμπλεκόμενοι», προσθέτει και καταλήγει:

«Μια μικρή νίκη χθες, μια μεγάλη χαρά σήμερα, μπορεί να κάνουν το θαύμα τους. Είναι και στο χέρι σας».