έκτακτες-κυκλοφοριακές-ρυθμίσεις-γι-79220
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.11.2016 | 20:07

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Πολυτεχνείο

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος ισχύουν την Τετάρτη και την Πέμπτη 16 και 17 Νοεμβρίου, λόγω των εκδηλώσεων για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι ρυθμίσεις αυτές θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Θα κορυφωθούν την Πέμπτη, ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους τους.

Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και περιμετρικά της πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Στο μεταξύ, τροποποιήσεις επέρχονται στα δρομολόγια και τις στάσεις λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ από το πρωί της Τετάρτης έως τις 06.00 της Παρασκευής, σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και σε όλο το κέντρο της πόλης, ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ, στο τηλ. 11 185.

Ο τριήμερος εορτασμός θα φτάσει την Πέμπτη στο αποκορύφωμά του, με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, στις 15:00. Το ιστορικό κτήριο της Πατησίων θα είναι ανοικτό από τις 08:30 έως τις 13:00, οπότε θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του Πολυτεχνείου, με ομιλίες από τους φορείς που απαρτίζουν την επιτροπή εορτασμού.