κικίλιας-νέος-τρόπος-ενημέρωσης-των-π-833041
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.10.2020 | 12:57

Κικίλιας: Νέος τρόπος ενημέρωσης των πολιτών για τα αποτελέσματα των τεστ

Στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, όπου ειδικά κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) πραγματοποιούν δωρεάν rapid tests αντιγόνου σε πολίτες, βρέθηκε νωρίτερα, σήμερα, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδεία του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ο κ. Κικίλιας, σε δηλώσεις του, ευχαρίστησε τη ΣΤΑΣΥ και το Υπουργείο Μεταφορών για τη δυνατότητα που παρείχε στον Εθνικό Οργανισμό Υγείας να βρεθεί καταρχάς στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα και κατά δεύτερον να διεξάγει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους επιδημιολογικού ενδιαφέροντος.

Τόνισε επίσης, ότι αποτελεί γενικά θέμα παγκοσμίου ενδιαφέροντος πόσοι πολίτες, εν μέσω κορωνοϊού, χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πόσοι εξ αυτών αποτελούν θετικά και αρνητικά δείγματα.

Ευχαρίστησε, καταληκτικά, και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα για την πρωτοβουλία του για τη χρήση της τεχνολογίας προς εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς πλέον τα αποτελέσματα των τεστ που διεξάγουν τα κλιμάκια, θα έρχονται με μήνυμα στο κινητό και θα μπορούν να καταχωρηθούν σε βάσεις δεδομένων.

Οι δηλώσεις Αρκουμανέα

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, διευκρίνισε ότι συνολικά, 16 είναι τα ιατρεία που πραγματοποίησαν και πραγματοποιούν τεστ αντιγόνου για τον κορωνοϊό στο Μετρό του Συντάγματος. Όπως ανέφερε, τα τεστ θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 350 τεστ, εκ των οποίων τα 6 βγήκαν θετικά.

«Η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτούς τους ελέγχους, γιατί όπως βλέπετε σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον πλανήτη, υπάρχει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων. Και στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες βλέπουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι τις επόμενες εβδομάδες, λόγω αύξησης των κρουσμάτων, ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα.

«Δεν χρειάζεται να πάει μία περιοχή στο κόκκινο ώστε να αρχίσουν οι πολίτες να συνειδητοποιούν ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα. Πρέπει όλοι μας, σε όλη τη χώρα, καθημερινά,  μάσκα, απόσταση και πλύσιμο χεριών. Πρέπει να το τηρούμε ευλαβικά ώστε τις επόμενες εβδομάδες και πηγαίνοντας προς τον χειμώνα, να καταφέρουμε ακόμα μια φορά ως χώρα να αντεπεξέλθουμε στην πανδημία».