κηφισιά-ανήλικοι-με-μαχαίρια-λήστεψα-1059762
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.09.2022 | 07:47

Κηφισιά: Ανήλικοι με μαχαίρια λήστεψαν 14χρονους

Mία ακόμη ληστεία με θύτες και θύματα ανηλίκους ήρθε να προστεθεί στην ατέλειωτη τον τελευταίο καιρό λίστα. Αυτή τη φορά θύματα έπεσαν τρεις 14χρονοι μαθητές, οι οποίοι βόλταραν στην περιοχή της Κηφισιάς, μέχρι που ήρθαν αντιμέτωποι με τρεις άλλους ανήλικους, μεγαλύτερης ηλικίας και οπλισμένους με μαχαίρια.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 22:40 το βράδυ της Τρίτης (6/9) επί της οδού Στροφυλίου, όταν τα μέλη της «άγουρης» συμμορίας (σ.σ. ηλικίας περίπου 16-17 ετών), προσέγγισαν την παρέα των 14χρονων και με την απειλή μαχαιριών τους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και… 10 ευρώ που είχαν πάνω τους. Στη συνέχεια, οι δράστες έτρεξαν προς την οδό Δηληγιάννη και εξαφανίστηκαν. Λίγα λεπτά αργότερα, οι τρεις φίλοι σταμάτησαν διερχόμενο περιπολικό της Άμεσης Δράσης, επιβιβάστηκαν σε αυτό και μαζί με τους αστυνομικούς πραγματοποίησαν έρευνα στα γύρω στενά για τον εντοπισμό των ληστών.

Ένας από τους 14χρονους επικοινώνησε από το κινητό τηλέφωνο του αστυνομικού με τον πατέρα του και τον ενημέρωσε για το συμβάν. Τότε ο γονέας κατάφερε να εντοπίσει το στίγμα του κλεμμένου κινητού τηλεφώνου του γιου του (σ.σ. μέσω εφαρμογής ανίχνευσης) και ενημέρωσε το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης ότι το στίγμα του κινητού είναι στην οδό Μακεδονίας στην Κηφισιά. Στο σημείο έσπευσαν οι αστυνομικοί που εντόπισαν τους δράστες, οι οποίοι στη θέα του περιπολικού τράπηκαν σε φυγή πεζοί προς την οδό Αγίας Παρασκευής.

Το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης αποβιβάστηκε από το περιπολικό και τους καταδίωξε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διαφυγή τους οι δράστες πέταξαν το κινητό τηλέφωνο του 14χρονου, που βρέθηκε στην οδό Χαϊμαντά.